Akva-park u Doljevcu do sledećeg leta

08.12.2015. | A. S. | Južne vesti

U Opštini Doljevac u toku su radovi na izgradnji akva-parka koji bi, prema najavama predsednika ove opštine Gorana Ljubića, trebalo da ima čak 3 bazena, tobogane i parking za 300 vozila.

Grubi radovi koji podrazumevaju iskopavanje bazena i pripremu terena uveliko se izvode na površini od oko 3 hektara u blizini Doljevca. „Ovo veliko prostranstvo“, kaže Ljubić, „trebalo bi da bude pretvoreno u moderan akva-park već do 1. aprila, kako je predviđeno planom radova“.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Sve će biti pripremljeno za letnju sezonu 2016. godine. Tri bazena: jedan 25x12,5m, drugi 32x12m i taj bazen će imati veštačke talase visine do jednog metra i treći bazen će biti namenjen najmlađima. Puno tobogana, gladijatora i sve ostalo što ima moderan akva-park – kaže Ljubić.

Za parking je obezbeđen dodatni hektar prostora i planirano je da tu bude 300 parking mesta pošto se očekuju gosti iz okolnih gradova i opština.

„Oprema za akva-park“, kaže Ljubić, „stiže iz Turske, a kompletna izgradnja ovog kupališnog kompleksa koštaće 2,9 miliona evra“.

Trenutno na jugoistoku Srbije jedini moderan akva-park postoji u Sokobanji, a u kompleksu bazena „Čair“ u Nišu gradi se rekreacioni bazen namenjen deci koji podseća na mini akva-park.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

GROLIT-RAD
GROLIT-RAD
BEOGRAD-OSTRUŽNICA
www.grolitrad.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...