INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Prokop" u novom svetlu

06.11.2015. | Beobuild

Radovi na završetku železničke stanice „Prokop“ napreduju prema planiranoj dinamici, a ostvarenom racionalizacijom proširen je plan, pa će biti završen i deo radova planiran za narednu fazu. Preostala sredstva biće iskorišćena da se u ovoj fazi završe i armirano-betonske podloge za prvi i drugi kolosek. Betoniranje podloge je u toku, dok se na ostalim delovima objekta već uveliko montira prateća oprema i signalizacija.

Većina grubih radova je završena, a trenutno se kompletira postavljanje keramike i kamena koja je već izvedena na 90% površina. U toku je i postavljanje zvučnika za obaveštavanje putnika i sigurnosnih kamera. Istovremeno se na stubovima ugrađuju i nosači za nove info-table, na koje će se narednih dana postaviti i veliki satovi prečnika 60cm. U međuvremenu završeno je postavljanje osvetljenja na peronima, a u toku je i montiranje železničke signalizacije.

Na koti 105 završeno je postavljanje nove hidroizolacije i ona se trenutno testira, a radi se na zatvaranju otvora za eskalatore sa perona ka budućoj staničnoj zgradi. U podhodnicima je takođe praktično završeno postavljanje keramike i granita, a sada teku radovi na spuštanju plafona, ugradnji rasvete i postavljanju ostalih instalacija. U podhodnicima su do neke naredne faze i uvođenja eksalatora zatvoreni prolazi predviđeni za tu funkciju. Završeni su i radovi na novim odvodima za kišnicu, koji su sada sprovedeni u ranije pripremljen kolektor, a tokom narednog vikenda će biti postavljene i poslednje dve skretnice sa dedinjske i senjačke strane.

Radove izvodi konzorcijum okupljen oko „Energoprojekta“, a vrednost svih radova u ovoj fazi iznosi oko 26 miliona evra. Rok za završetak ove faze je januar naredne godine, a u prilogu pogledajte sveže fotografije radova na „Prokopu“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;