INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kragujevac: Sportski centar za osobe sa invaliditetom

05.11.2015. | P. P. | ŠumadijaPress

Postavljanjem kamena-temeljca „Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra“ „Delta holding“ je obeležila osam godina uspešnog rada „Delta fondacije“.

Kamen-temeljac posatvili su dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, Aleksandra Jeličić, zamenik upravitelja „Delta fondacije“ i Mikica Budimirović, predsednik „Saveza košarkaša u kolicima Srbije“.

U gradnju ovog objekta „Delta fondacija“ uložiće 500.000 evra i darovaće ga gradu, koji je za ove namene obezbedio zemljište i kompletnu infrastrukturu, u blizini igrališta Fudbalskog kluba „Jadran“ i Spomen-parka u Šumaricama. Objekat će raditi pod okriljem „Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu“.

Kako kaže Predrag Milutinović, direktor projekta u „Delti ril estejt“, koja vodi ovaj posao, pri projektovanju je vođeno računa o standardima koji treba da budu po meri korisnika objekta:

- Planirano je da gradnja objekta koji se prostire na 660 kvadratnih metara i ima kapacitet za 88 korisnika, traje šest meseci. Centar će imati četiri smeštajne jedinice, multifunkcionalni prostor za edukaciju, seminare i inkluzivna druženja, kao i sportsko-rehabilitacioni blok sa ordinacijom za terapijsku masažu, sobom za hidroterapiju, sportskom salom i ordinacijom za psihologa i pedagoga. U ovom centru biće zaposleno 15 stručnih radnika – rekao je Milutinović.

Kako kaže Goran Nikolić, generalni sekretar, Paraolimpijske akademije „Junior“, očekuje se da ovo postane svojevrstan paraolimpijski centar, značajan ne samo za Kragujevac i Srbiju već i za region.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;