INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vršac: Pri kraju radovi na iskopu olimpijskog bazena

26.10.2015. | E-Vršac

Konzorcijum „Drugog Oktobra“ i „Rasinga“ pri kraju je sa radovima na iskopu otvorenog olimpijskog bazena na Gradskom jezeru. Takođe, završava se i put u nastavku bulevara Miloša Obilića, pored Gradskog jezera. Radove su danas obišli predstavnici izvođača radova i lokalne samuprave.

Predsednik opštine Vršac čedomir Živković rekao je tom prilikom da mu je drago što su napokon počeli radovi na izgradnji bazena i saobraćajnice pored Gradskog jezera, što je bilo i političko obećanje Pokreta koji predvodi.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Radovi na iskopu olimpijskog bazena su skoro gotovi. Oko 27 miliona dinara izdvojeno je da se uradi školjka bazena i još oko 20 miliona za mašinsku kuću i prateću opremu za bazen. Takođe, lokalna samouprava je preuzela obavezu izgradnje saobraćajnice pored Gradskog jezera. Ministarstvo infrastrukture nije izgradilo taj put. Bio je to dosta veliki problem. Uz njihove saglasnosti preuzeli smo obavezu da to završimo, što i činimo. Put će biti završen naredne nedelje – rekao je Živković.

Predsednik je dodao da će se ceo reon oko jezera rešiti urbanistički, kako bi se tu izgradili i drugi sadržaji.

- Čitav ovaj reon prema putu ka Rumuniji pretvoren je u mini industrijsku zonu. Poslednje parcele Opština je prodala ovih dana. Objekti niču jedan po jedan. Imamo najave da će još nekoliko firmi tu početi da radi u narednih godinu dana – rekao je Živković.

Direktor „Drugog oktobra“ Ljubisav Šljivić rekao je da će pored olimpijskog, naknadno biti izgrađen i dečiji bazen, koji nije predmet trenutnih radova. Olimpijski bazen dimenzija 25 sa 50 metara biće dubine do tri metra. Zbog radova skinut je nivo jezera.

Šljivić je rekao da je konzorcijum koji predstavlja dao ponudu nižu od predračunske, jer su želeli da izbegnu damping cene koje su postale „običaj u Vršcu“.

- Pojedini lokalni investitori imaju običaj da dovode izvođače sa strane, koji rade na divlje i angažuju radnike na crno. Kada ne plaćaju radnu snagu, poreze i doprinose, uvek za toliko mogu da budu jeftiniji. Naš konzorcijum je garant da će sve biti urađeno na vreme i kvalitetno. Što se snabdevanja vodom tiče, najracionalnije je da se bazeni vodom snabdevaju iz gradskog vodovoda, jer će tako voda biti hemijski i bakteriološki ispravna – rekao je Šljivić i dodao da je postojala ozbiljna opstrukcija.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;