Železnički Koridor 10 obnovio ruski kredit

14.09.2015. | Tanjug

Radovi na rekonstrukciji pruge Sopot Kosmajski-Kovačevac na železničkom Koridoru 10, koja je finansirana ruskim kreditom, biće završeni u utorak, 15. septembra 2015. Radovi su finansirani ruskim kreditom za modernizaciju srpskih železnica ukupne vrednosti 800 miliona dolara.

Vrednost radova na rekonstrukciji 18,4km dugoj deonici Sopot Kosmajski-Kovačevac iznosi oko 11,8 miliona dolara. Izvođač radova je „RŽD Internešnl“, a podizvođači ZGOP iz Novog Sada i „Energoprojekt-Niskogradnja“ iz Beograd, dok su deo radova izvele i stručne službe srpskih železnica sopstvenim materijalima.

Rekonstrukcija pruge Sopot Kosmajski-Kovačevac je započeta 6. aprila ove godine, a modernizacijom je bila obuhvaćena kompletna građevinska i elektrotehnička infrastruktura na toj deonici. Radovima su bili obuhvaćeni i prolazni koloseci i pripadajuće skretnice u stanicama Sopot Kosmajski, Vlaško Polje i Mladenovac, kao i rekonstrukcija devet putnih prelaza i celokupna revitalizacija postojećih elektrotehničkih postrojenja na ovoj deonici.

Saobraćaj na deonici između stanica Sopot Kosmajski i Kovačevac pre remonta se odvijao brzinom od 30 kilometara na sat, a projektovana brzina vozova nakon izvedenih radova je 100 do 120 kilometara na sat.

Kraj radova će biti obeležen u železničkoj stanici Sopot Kosmajski, u prisustvu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Vasiljeviča Čepurina, generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije Gorana Maksića i prvog zamenika direktora kompanije ruskih železnica u Srbiji „RŽD Internešnl“ Mansurbeka Bahtijaroviča Sultanova, navedeno je u saopštenju „Železnica Srbije“.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...