Železnički Koridor 10 obnovio ruski kredit

14.09.2015. | Tanjug

Radovi na rekonstrukciji pruge Sopot Kosmajski-Kovačevac na železničkom Koridoru 10, koja je finansirana ruskim kreditom, biće završeni u utorak, 15. septembra 2015. Radovi su finansirani ruskim kreditom za modernizaciju srpskih železnica ukupne vrednosti 800 miliona dolara.

Vrednost radova na rekonstrukciji 18,4km dugoj deonici Sopot Kosmajski-Kovačevac iznosi oko 11,8 miliona dolara. Izvođač radova je „RŽD Internešnl“, a podizvođači ZGOP iz Novog Sada i „Energoprojekt-Niskogradnja“ iz Beograd, dok su deo radova izvele i stručne službe srpskih železnica sopstvenim materijalima.

Rekonstrukcija pruge Sopot Kosmajski-Kovačevac je započeta 6. aprila ove godine, a modernizacijom je bila obuhvaćena kompletna građevinska i elektrotehnička infrastruktura na toj deonici. Radovima su bili obuhvaćeni i prolazni koloseci i pripadajuće skretnice u stanicama Sopot Kosmajski, Vlaško Polje i Mladenovac, kao i rekonstrukcija devet putnih prelaza i celokupna revitalizacija postojećih elektrotehničkih postrojenja na ovoj deonici.

Saobraćaj na deonici između stanica Sopot Kosmajski i Kovačevac pre remonta se odvijao brzinom od 30 kilometara na sat, a projektovana brzina vozova nakon izvedenih radova je 100 do 120 kilometara na sat.

Kraj radova će biti obeležen u železničkoj stanici Sopot Kosmajski, u prisustvu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Vasiljeviča Čepurina, generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije Gorana Maksića i prvog zamenika direktora kompanije ruskih železnica u Srbiji „RŽD Internešnl“ Mansurbeka Bahtijaroviča Sultanova, navedeno je u saopštenju „Železnica Srbije“.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...