Beograd: „Hilton“ raste iz – korova

09.09.2015. | J. Novaković | Novosti

Hotel popularnog lanca „Hilton“ kod Slavije će izroniti iz korova. Naime, radnici raščišćavaju zaraslo zemljište na uglu Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će se izgraditi pomenuti objekat. Sledi pravljenje podzemne garaže na četiri nivoa i postavljanje temelja sa kojeg će se izdići čak osam spratova.

Unutar gradilišta desetak radnika uređuje teren obrastao travom koja se čak probila kroz desetak starih napakovanih armatura. Nedaleko od njih istovarene palete džakova i betonske cevi.

Međutim, na limenoj ogradi novinari „Novosti“ zatekli su očigledno zastarelu tablu sa podacima investicije, prema kojoj je posao završen pre tri godine. Na njoj, pored slike budućeg izgleda hotela, pri dnu piše da je datum početka radova 16. oktobar 2009. godine, a da je rok za završetak do 31. marta 2012.

Sudeći po informacijama koje je su dobile „Novosti“ prošlog novembra iz projektnog biroa ZAP, ovde će osvanuti, mada nije jasno kada, grandiozni hotel sa više od 250 apartmana i soba. Unutar će biti smešteno i dvorište, letnja pozornica, po dva restorana i kafe-bara. Predviđena je i kongresna sala takozvana Balska dvorana u prizemlju, a iznad nje lokali na dva sprata.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...