BiH: Počinje izgradnja novih 18 kilometara auto-puta

08.09.2015. | JP Autoceste FBiH

JP „Autoceste FBiH“ je uputilo poziv pretkvalifikovanim kompanijama za dostavljenje finansijskih ponuda za izgradnju tri lota auto-puta na Koridoru Vc i to za deonice Počitelj-Međugorje i Zenica jug-Zenica sever. Rok za dostavu finansijskih ponuda je 60 dana.

Auto-putem dužine 11 kilometara spojiće se Počitelj sa Međugorjem, ali i sa ostatkom Evrope putem auto-puta Dalmatine, a započeće se i nastavak gradnje deonice auto-puta Zenica jug-Zenica sever ukupne dužine 7km.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Obezbeđeno je 400 miliona KM za izgradnju napred navedenih deonica i to za izgradnju deonice Počitelj-Međugorje obezbeđena su sredstva od „Evropske investicione banke“ u iznosu od 200 miliona KM. Sredstva za izgradnju deonice Zenica jug-Zenica sever su obezbeđena od od OFID fonda u visini 120 miliona KM, a u toku je procedura obezbeđenja 100 miliona KM od „Kuvajtskog fonda za obnovu i razvoj“.

- Intenzivne aktivnosti koje se privode kraju za početak izgradnje novih 18 kilometara auto-puta na Koridoru Vc pokazatelj je jasnog opredjeljenja Federalnog ministarstva prometa i komunikacija da je izgradnja auto-puta kroz našu zemlju prioritet. Investiraće se 400 miliona KM izgradnjom ove dve deonice – istakao je ministar Denis Lasić.

- Sa zadovoljstvom mogu najaviti da JP „Autoceste FBiH“ završavaju sve pripreme za početak izgradnje novog investicionog ciklusa na Koridoru Vc. Završavamo otkup zemljišta, obezbeđena su sredstva za izgradnju, završeni su glavni projekti, a završavamo i tendersku proceduru. Još veće zadovoljstvo mi je što je ovo samo početak izgradnje novog investicionog ciklusa – istakao je direktor JP „Autoceste FBiH“ Ensad Karić.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...