INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srbija želi ogroman pomak u infrastrukturnim projektima

28.08.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da Srbija želi da napravi ogroman pomak u infrastrukturnim projektima i da će u trećem tromesečju naredne godine početi izgradnja deonica auto-puta Niš-Merdare-Priština-Drač.

Mihajlović je najavila da taj auto-put treba da omogući povezivanje severa i juga i prolaz robe i putnika, a da je za Srbiju najvažnije upošljavanje domaćih kompanija.

- Sada razgovaramo o izradi projekta tehničke dokumentacije, koji mora biti gotov do sredine 2016. godine. To je 77 kilometara na srpskoj strani, kada govorimo o auto-putu – rekla je Mihajlović, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Mihajlović je istakla da je odlazak premijera Aleksandra Vučića u Beč na samit, koji okuplja lidere regiona i EU, nastavak velikog rada u prethodnih godinu dana na projektima sa predstavnicima EU.

- Svi projekti, koje je Srbija predložila, koje je premijer predložio još u Berlinu, a na kojima se radilo prethodnih godinu dana, projekti su koji su ušli u evropsku transportnu mrežu – ukazala je Mihajlović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;