INFONET-468X60-BANNER

Uskoro novi Ivanjski most u Prijepolju

05.08.2015. | Tanjug

- Građani Prijepolja uskoro će dobiti novi drumski most preko Lima koji će povezivati jedno od najvećih prijepoljskih naselja Ivanje sa industrijskom zonom Kolovrat i magistralnim putem, a vrednost te investicije iznosi oko 40 miliona dinara - rekao je član Opštinskog veća Prijepolja Esad Hodžić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Do sada je urađeno dosta pripremnih radova, a juče je počela demontaža postojećeg mosta. Rok za postavljanje novog mosta je 1. novembar, rekao je Hodžić Tanjugu.

- Izgradnju mosta podržalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kod kojeg je opština konkurisala prošle godine - rekao je Hodžić, dodajući da je ministarstvo odobrilo 31 milion dinara a opština Prijepolje još devet  miliona dinara.

Cilj ovog projekta je, kako je rekao, sanacija postojećeg Ivanjskog mosta koji je bio u veoma lošem stanju, a bezbednost saobraćaja dovedena u pitanje.

- Od sada, izgradnjom ovog mosta biće bolja komunikacija između mesta Ivanje sa industrijskom zonom Kolovrat, kao i magistralom - rekao je Hodžić.

Prema njegovim rečima, ivanjska poslovna zona se sve više razvija, a brojni privredni subjekti u njoj zapošljavaju veliki broj radnika.

Most u Ivanju, montažnog tipa, postavila je pre pola veka JNA između ostalog i za svoje potrebe, kada je ovo bilo neznatno naseljeno mesto sa poljoprivrednim zemljištem.  

Danas je to područje gusto naseljeno sa nekoliko hiljada žitelja, a sagrađeni su i privredni kapaciteti. Velike poplave 2010. godine ugrozile su most, ali i velika frekvencija saobraćaja, pre svega, teških kamiona, pa je most bio u veoma lošem stanju.

Sanacija ivanjskog mosta omogućiće sigurniju i kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju sa obe strane Lima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;