Na leto počinju radovi na izmeštanju rampe "Bubanj potok"

06.05.2015. | Beta

Ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je juče da će tokom leta početi radovi na izmeštanju naplatne rampe "Bubanj potok", na autoputu kod Beograda i navela da to izmeštanje nije uslov da švedska IKEA dobije građevinsku dozvole za izgradnju robne kuće.

"Izmeštanje naplatne rampe nije uslov za dobijanje građevinske dozvole", rekla je Mihajlović novinarima u Skupštini Srbije i dodala da protokol koji je potpisan između ministarstva i IKEA-e kaže da u roku do 2016. godine, do trenutka otpočinjanja same robne kuće, naplatna rampa mora da se izmesti.

Ona je kazala da je završen projekat za izmeštanje naplatne rampe i da će radovi na tome početi tokom leta.

IKEA je u aprilu ove godine dobila lokacijsku dozvolu za izgradnju prvog prodajnog centra u Srbiji kod Bubanj potoka "IKEA Beograd istok", a nakon dobijanja te dozvole, IKEA mora da podnese zahtev za izdavanje građevinske dozvole Sekretarijatu za urbanizam.

Pre početka izgradnje moraju biti ispunjeni uslovi kao što je dogovor o komunalnom i infrastrukturnom opremanju i izmeštanje naplatne stanice "Bubanj potok" na auto-putu Beograd - Niš, kako bi bio omogućen pristup tom objektu.

Prema onome što je IKEA kao investitor predočila, izgradnja prodajnog centra ne može da počne dok se naplatna stanica ne premesti, i to može da uspori radove na izgradnji prodajnog centra.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece