Vojska ustupa kasarnu u Zemunu za podizanje naselja

05.05.2015. | eKapija

Ministarstvo odbrane predaće Građevinskoj direkciji Srbije kasarnu "Aleksa Dundić" za gradnju naselja u zamenu za stanove vojnim licima u vrednosti od oko 12 miliona evra. Budući stanovi gradiće se na lokaciji udaljenoj tek pet minuta vožnje od centra Zemuna i isto toliko od Pupinovog mesta. Glavni ulaz u kasarnu poznatu i kao Konjička škola je iz Ulice cara Dušana.

"Postigli smo dogovor o razmeni nepokretnosti kasarne "Aleksa Dundić" po principu ekvivalentnih vrednosti i to za gotove, useljive stanove u vlasništvu GDS-a, u opštinama gde Ministarstvo i Vojska Srbije imaju potrebu za stanovima za svoje pripadnike, a ne na samoj lokaciji u Zemunu. U Beogradu će najveći broj stanova biti pribavljen u u naselju Stepa Stepanović", kažu u Ministarstvu odbrane.

Kako piše "Blic", u GDS nisu mogli da iznesu detalje u vezi sa budućim stambenim kompleksom, jer su razgovori još u toku.

Premda je reč o znatno manjoj površini od bivše kasarne "4. juli" na čijem mestu je izgrađeno naselje Stepa Stepanović, mogućnosti masovne stanogradnje na toj lokaciji su velike. Kasarna je bombardovana 1999. godine, a poslednjih godina gotovo je napuštena.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...