Vojska ustupa kasarnu u Zemunu za podizanje naselja

05.05.2015. | eKapija

Ministarstvo odbrane predaće Građevinskoj direkciji Srbije kasarnu "Aleksa Dundić" za gradnju naselja u zamenu za stanove vojnim licima u vrednosti od oko 12 miliona evra. Budući stanovi gradiće se na lokaciji udaljenoj tek pet minuta vožnje od centra Zemuna i isto toliko od Pupinovog mesta. Glavni ulaz u kasarnu poznatu i kao Konjička škola je iz Ulice cara Dušana.

"Postigli smo dogovor o razmeni nepokretnosti kasarne "Aleksa Dundić" po principu ekvivalentnih vrednosti i to za gotove, useljive stanove u vlasništvu GDS-a, u opštinama gde Ministarstvo i Vojska Srbije imaju potrebu za stanovima za svoje pripadnike, a ne na samoj lokaciji u Zemunu. U Beogradu će najveći broj stanova biti pribavljen u u naselju Stepa Stepanović", kažu u Ministarstvu odbrane.

Kako piše "Blic", u GDS nisu mogli da iznesu detalje u vezi sa budućim stambenim kompleksom, jer su razgovori još u toku.

Premda je reč o znatno manjoj površini od bivše kasarne "4. juli" na čijem mestu je izgrađeno naselje Stepa Stepanović, mogućnosti masovne stanogradnje na toj lokaciji su velike. Kasarna je bombardovana 1999. godine, a poslednjih godina gotovo je napuštena.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...