Država će stati uz svoje građevinske kompanije (video)

15.04.2015. | Tanjug

- Srpsko građevinarstvo spalo je na niske grane sa udelom u BDP-u manjim od četiri odsto, a država u prethodnih godinu dana radila je na tome da podigne taj udeo – izjavila je potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović i poručila je da je građevinarstvo pokretačka snaga Srbije i država će stati uz svoje kompanije.

Pored Zakona o planiranju i izgradnji i formiranja „crnih“ i „belih“ lista najvažnije za građevinare je da imaju što više posla, poručila je Mihajlović otvarajući 41. Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE).

Mihajlović, koja je i ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture, poručila je da je građevinarstvo pokretačka snaga Srbije i da će država stati uz svoje kompanije, tako što će razgovarati sa bankama i insistirati da pomognu građevinskim firmama da se udružuju kako bi udružene mogle na tenderu konkurišu kao glavni izvođači radova, a ne kao „podizvođači podizvođača“.

- Već smo obećali da ćemo razgovarati sa bankama, a za sedam do 10 dana očekujemo da ćemo se sastati sa našim najboljim i najistaknutijim građevinskim firmama, kako bi videli kao možemo najbolje da im pomognemo – rekla je Mihajlović.

Potpredsednica vlade je navela da naše firme nemaju problem kada je reč izvođenju građevinskih poduhvata, ali je problem da na tenderu dobiju posao kao glavni izvođači radova.

Mihajlović je takođe rekla da je cilj vlade da se radi na projektima koji trenutno pstoje, ali su posebno aktuelni i novi projekti poput modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, obilaznica oko Beograda i izgradnja nedostajućih osam kilometara saobraćajnica na Koridoru 10 i „Beograd na vodi“.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...