INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kolektivnim ugovorima zaštititi građevinare

10.02.2015. | Tanjug

Mihajlović je izjavila da bi posebnim kolektivnim ugovorima trebalo utvrditi uslove za rad naših građevinara u inostranstvu. Mihajlović je rekla novinairma povodom nesreće u kojoj je u požaru nastradalo šestoro radnika iz Srbije na sibirskom poluostrvu Jamal, da moraju da se posebni kolektivni ugovori ili da unutar kolektivnog ugovora stoji klauzula zaštite odnosno kako se ponaša prema našim ljudima na radu u inostranstvu.

Ona je kazala da je to jedna od mogućnosti, kao i da će ministarstvo videti predloge građevinskih firmi, na koji način može to da se reši.

- Mi ćemo da stanemo iza svake naše kompanije koja želi da radi u inostranstvu, ali da bismo stali kao država određenom garancijom, ne novcem, a na čemu već radimo par meseci, postojaće određeni kriterijumi koje kompanija mora da ispuni – istakla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je to ministarstvo već formiralo „bele“ i „crne“ liste građevinskih firmi i da su kriterijumi za njih bili i kako se odnose prema radnicima i da li su imale slučajeve njihovog povređivanja.

Istraga o tome kako je došlo do požara u kome je nastradalo šestoro radnika iz Srbije na sibirskom poluostrvu Jamal i njihova identifikacija je u toku, a istražni komitet Ruske federacije, pokrenuo je krivični postupak zbog te nesreće, izjavio je ranije danas ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;