Kolektivnim ugovorima zaštititi građevinare

10.02.2015. | Tanjug

Mihajlović je izjavila da bi posebnim kolektivnim ugovorima trebalo utvrditi uslove za rad naših građevinara u inostranstvu. Mihajlović je rekla novinairma povodom nesreće u kojoj je u požaru nastradalo šestoro radnika iz Srbije na sibirskom poluostrvu Jamal, da moraju da se posebni kolektivni ugovori ili da unutar kolektivnog ugovora stoji klauzula zaštite odnosno kako se ponaša prema našim ljudima na radu u inostranstvu.

Ona je kazala da je to jedna od mogućnosti, kao i da će ministarstvo videti predloge građevinskih firmi, na koji način može to da se reši.

- Mi ćemo da stanemo iza svake naše kompanije koja želi da radi u inostranstvu, ali da bismo stali kao država određenom garancijom, ne novcem, a na čemu već radimo par meseci, postojaće određeni kriterijumi koje kompanija mora da ispuni – istakla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je to ministarstvo već formiralo „bele“ i „crne“ liste građevinskih firmi i da su kriterijumi za njih bili i kako se odnose prema radnicima i da li su imale slučajeve njihovog povređivanja.

Istraga o tome kako je došlo do požara u kome je nastradalo šestoro radnika iz Srbije na sibirskom poluostrvu Jamal i njihova identifikacija je u toku, a istražni komitet Ruske federacije, pokrenuo je krivični postupak zbog te nesreće, izjavio je ranije danas ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...