Počeli radovi u industrijskoj zoni Kikinde

10.12.2014. | Dnevnik

Predsednik opštine Kikinda Pavle Markov, obišao je Industrijsku zonu, Blok 41 i 43 u Kikindi, a nakon toga i Rusko Selo, gde je uređena kanalska mreža i ustava za snižavanje nivoa podzemskih voda.

U Industrijskoj zoni, u bloku 41 i 43 u toku je opremanje infrastrukturnog objekta. To je tek prva faza, a uslediće uređenje kanalizacije i puteva.

- Postoje problemi i postavilo se čak i pitanje da li ćemo odustati od svega, ali smo ipak rešili da rizikujemo i da učinimo sve da ovaj projekat bude konkurentan na tržištu Vojvodine i Srbije. U fazi smo pregovora sa jednim velikim investitorom i očekujemo da ćemo za dva meseca potpisati ugovor i otpočeti projekat – rekao je Markov. - Problem je bio u odabiru same zone. Naš partner RC „Banat”, sa kojim smo radili projekat, nije znao zbog čega se gradi baš u ovom delu grada i šta mi to nudimo što drugi gradovi nemaju. Ipak, naša odluka je bila da pokušamo da vratimo projekat na pravi put.

Vrednost radova je oko 70 miliona dinara, od toga je 55 miliona obezbeđeno iz buyeta opštine Kikinda, a oko 25 miliona dinara je od Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Markov je posetio i Rusko Selo, gde je u saradnji sa Rumunijom iz IPA projekta urađeno 28 kilometara otvorene kanalske mreže, radi sprečavanja poplava koje su u ovom selu čest problem.

- Vrednost ovog projekta je preko 40 miliona dinara, a radovi su započeti 28. avgusta i ovih dana su završeni. Sve je urađeno u roku i ovo je odličan primer kako možemo, u saradnji sa našim susedima, da radimo zajedno za dobro svih nas – rekao je predsednik Markov.

Predstavnici drugih sela u saradnji sa lokalnom samoupravom, godinama su uređivali kanalsku mrežu, naročito Mokrin, a iz lokalne samouprave su naglasili da su u planu sredstva za uređenje mreže u svim selima.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...