INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Energoprojekt“ priprema projekat u bloku 11a

08.12.2014. | Beobuild

U proteklih par godina svedoci smo postepenog povratka „Energoprojekta“ na domaće tržište. Pošto su osvojili nekoliko značajnih tendera u niskogradnji, uključujući poslove podizvođača na Koridoru 11 i obnovi pruge Beograd-Pančevo, nedavno su ušli i u posao rekonstrukcije železničke stanice „Prokop“. Posle puno godina, najveće građevinsko preduzeće se tako polako vraća na poslove niskogradnje, a vrlo su aktivne pripreme i na novom projektu visokogradnje. Zato vam predstavljamo novi „Energoprojektov“ stambeni projekat u novobeogradskom bloku 11a.

Radi se o parceli koja se nalazi uz samu poslovnu centralu „Energoprojekta“ na Novom Beogradu, u Ulici Aleksinačkih rudara. To je deo zemljišta na kome se sada nalaze „Energoprojektove“ barake, u središnjem delu bloka 11a, između postojećih objekata VIG Plaze i kompleksa „Maxima“. Objekat će imati prilaz sa severne strane, odnosno Ulice Aleksinačkih rudara, gde će se nalaziti i ulaz u podzemnu garažu.

Zgrada je solidne veličine, sa gotovo 30.000 kvadrata bruto prostora na podzemnim i nadzemnim etažama. Kvadratura je raspoređena na dve podzemne i deset nadzemnih etaža (Pr+8+Ps). Podzemne etaže prostiraće se na preko 9.200 kvadrata i imaće 225 parking mesta, dok će nadzemne etaže nositi 137 stambenih jedinica. Pored stambenog prostora, u prizemlju će se nalaziti i 17 fleksibilnih lokala za uslužno-komercijalne delatnosti.

Zgrada je „zmijastog“ oblika sa ventilisanom fasadom od kompozitnih drvenih panela i stakla sa kombinovanom horizontalnom i vertikalnom dinamikom, naglašenom nepravilnim rasterom otvora i upotrebom brisoleja. Po svom sofisticiranijem izgledu projekat najavljuje kvalitetan stambeni prostor iz više kategorije, međutim detalji o mogućoj ceni ovih kvadrata još nije poznat. Nakon što urbanistički projekat prođe plansku komisiju i eventualne korekcije, sledi usvajanje i dalje radnje na realizaciji projekta. U „Energoprojektu“ se nadaju da će uspeti da završe sve pripreme i krenu sa gradnjom do kraja 2015.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;