Knauf i Lindner pomažu poplavljenima

17.11.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Postavljanjem kamena temeljca, u Obrenovcu je počela izgradnja stambene zgrade za 28 porodica koje su u majskim poplavama ostale bez krova nad glavom. Objekat se gradi pod pokroviteljstvom „Fondacije Dejan Stanković“, uz donaciju građevinskog materijala kompanije „Knauf Zemun“ d.o.o. i transporta kompanije „Lindner“ d.o.o.

- Kada je proglašena godina „Menschlichkeita“ u „Knauf“-u, što u prevodu znači godina „Ljudskosti“, nismo ni pomislili da će nas neprilike u zemlji naterati da ljudskost i dokažemo. Srećni smo što širokom paletom naših proizvoda možemo da pomognemo izgradnji srećnije budućnosti naših sugrađana. Gips kartonske ploče sa pratećom potkonstrukcijom u sistemu suve gradnje i lepkovi za keramiku i fasade iz Knauf proizvodnog pogona u Zemunu, samo su deo asortimana koji šleperski stiže kao pomoć – rekao je Darko Kozlovački, direktor prodaje „Knauf“-a u Srbiji

- Ova donacija građevinskog materijala poklon je za sve naše sugrađane pogođene poplavama. Želimo im da što pre iznova izgrade svoj dom kao i da obnove objekte od javnog značaja. Važno je da znaju kako na nas uvek mogu da računaju – dodaje Vojislav Popović, regionalni direktor „Lindner“-a za zapadni Balkan.

Pored donacije za Obrenovac, „Knauf“ d.o.o. i „Lindner“ d.o.o. uputili su pomoć i žiteljima Krupnja i Ljubovije. Ukupna vrednost donacije – građevinskog materijala i transporta do odredišta – iznosi 30.000 evra.

Pored stambene zgrade za Obrenovčane, zahvaljujući pomoći „Knauf“-a i „Lindner“-a, biće pomognuta rekonstrukcija Dom kulture, simbola Obrenovca. U Krupnju i Ljuboviji, donacija dve kompanije biće iskorišćena za objekte jednoporodičnog stanovanja i privatne kuće.

Donacija „Knauf“-a i „Lindner“-a u Srbiji deo je regionalne humanitarne inicijative i predstavlja pomoć nastradalima u ovogodišnjim poplavama u celoj Srbiji.

Grupacija „Knauf“ jedan je od vodećih evropskih proizvođača materijala za završne radove u građevinarstvu. Pioniri su u primeni svih sistema suve gradnje u Srbiji i regionu, a od 2008. u fabrici u Zemunu proizvode lepkove za keramiku, glet mase i fasadne sisteme po najsavremenijim nemačkim standardima.

„Lindner“ je jedna od vodećih nemačkih građevinskih kompanija, osnovana pre 50 godina, sa iskustvom u poslovanju na svim kontintentima. Regionalni centar „Lindner“ d.o.o. Beograd za zemlje Zapadnog Balkana postao je lider u izvođenju radova najekskluzivnijih i najzahtevnijih objekata, kao što su hoteli, bolnice, TV studiji, koncertne dvorane itd.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ognjen 15.01.2019.
Ja radim te krovove deset godina i nikad ni...
Cacanin 31.12.2018.
Gos Janko vi pričate o radniku koji radi na...
Darko 31.12.2018.
Zakoni postoje, ali se ne poštuju. Sem jedn...
janko 21.12.2018.
Da su tolike dnevnice u Srbiji, nebi niko i...
Saša 10.12.2018.
Dok se ne presvuče asfalt Batrovci -Sremska...