Knauf i Lindner pomažu poplavljenima

17.11.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Postavljanjem kamena temeljca, u Obrenovcu je počela izgradnja stambene zgrade za 28 porodica koje su u majskim poplavama ostale bez krova nad glavom. Objekat se gradi pod pokroviteljstvom „Fondacije Dejan Stanković“, uz donaciju građevinskog materijala kompanije „Knauf Zemun“ d.o.o. i transporta kompanije „Lindner“ d.o.o.

- Kada je proglašena godina „Menschlichkeita“ u „Knauf“-u, što u prevodu znači godina „Ljudskosti“, nismo ni pomislili da će nas neprilike u zemlji naterati da ljudskost i dokažemo. Srećni smo što širokom paletom naših proizvoda možemo da pomognemo izgradnji srećnije budućnosti naših sugrađana. Gips kartonske ploče sa pratećom potkonstrukcijom u sistemu suve gradnje i lepkovi za keramiku i fasade iz Knauf proizvodnog pogona u Zemunu, samo su deo asortimana koji šleperski stiže kao pomoć – rekao je Darko Kozlovački, direktor prodaje „Knauf“-a u Srbiji

- Ova donacija građevinskog materijala poklon je za sve naše sugrađane pogođene poplavama. Želimo im da što pre iznova izgrade svoj dom kao i da obnove objekte od javnog značaja. Važno je da znaju kako na nas uvek mogu da računaju – dodaje Vojislav Popović, regionalni direktor „Lindner“-a za zapadni Balkan.

Pored donacije za Obrenovac, „Knauf“ d.o.o. i „Lindner“ d.o.o. uputili su pomoć i žiteljima Krupnja i Ljubovije. Ukupna vrednost donacije – građevinskog materijala i transporta do odredišta – iznosi 30.000 evra.

Pored stambene zgrade za Obrenovčane, zahvaljujući pomoći „Knauf“-a i „Lindner“-a, biće pomognuta rekonstrukcija Dom kulture, simbola Obrenovca. U Krupnju i Ljuboviji, donacija dve kompanije biće iskorišćena za objekte jednoporodičnog stanovanja i privatne kuće.

Donacija „Knauf“-a i „Lindner“-a u Srbiji deo je regionalne humanitarne inicijative i predstavlja pomoć nastradalima u ovogodišnjim poplavama u celoj Srbiji.

Grupacija „Knauf“ jedan je od vodećih evropskih proizvođača materijala za završne radove u građevinarstvu. Pioniri su u primeni svih sistema suve gradnje u Srbiji i regionu, a od 2008. u fabrici u Zemunu proizvode lepkove za keramiku, glet mase i fasadne sisteme po najsavremenijim nemačkim standardima.

„Lindner“ je jedna od vodećih nemačkih građevinskih kompanija, osnovana pre 50 godina, sa iskustvom u poslovanju na svim kontintentima. Regionalni centar „Lindner“ d.o.o. Beograd za zemlje Zapadnog Balkana postao je lider u izvođenju radova najekskluzivnijih i najzahtevnijih objekata, kao što su hoteli, bolnice, TV studiji, koncertne dvorane itd.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...