Vranjanski "Meteris" postaje centralna deponija za jug Srbije

08.09.2009. | Danas

U prisustvu ministra ekologije i prostornog planiranja Olivera Dulića predsednici opština Vranje, Surdulica, Vladičin Han, Trgovište, Bujanovac i Preševo potpisali su protokol o upravljanju komunalnim otpadom.

- Samo opštine koje budu sarađivale na regionalnom nivou u oblasti odlaganja otpada, ali i u procesu recikalaže imaće podršku ministarstva. To podrazumeva izradu lokalnih planova za upravljanje otpadom u kome svaka opština treba da sagleda svoj ekonomski potencijal i ekonomsku situaciju kako bi građani mogli da plaćaju ovu vrstu komunalne usluge - rekao je Dulić naglašavajući da je Ministarstvo ekologije rešeno da "u potpunosti sprovede u delo strategiju za upravljanje komunalnim otpadom ali i za reciklažu papira i plastičnih materija".

Potpisivanje protokola usledilo je na sedmu godišnjicu od kako je u Vranju otvorena moderna ekološka deponija "Meteris" koja ima potencijal da postane regionalna deponija za Pčinjski okrug. Pomoćnica ministra Gordana Perović tim povodom je rekla da deponija "Meteris" u narednom periodu treba da dodatno bude usavršena kako bi mogla da prima otpad iz svih opština juga Srbije.

- To ćemo moći da uradimo tek nakon što svaka lokalna samouprava u ovom okrugu izgradi lokalni plan za upravljanje komunalnim otpadom, a u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima - rekla je Perović.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...