Vranjanski "Meteris" postaje centralna deponija za jug Srbije

08.09.2009. | Danas

U prisustvu ministra ekologije i prostornog planiranja Olivera Dulića predsednici opština Vranje, Surdulica, Vladičin Han, Trgovište, Bujanovac i Preševo potpisali su protokol o upravljanju komunalnim otpadom.

- Samo opštine koje budu sarađivale na regionalnom nivou u oblasti odlaganja otpada, ali i u procesu recikalaže imaće podršku ministarstva. To podrazumeva izradu lokalnih planova za upravljanje otpadom u kome svaka opština treba da sagleda svoj ekonomski potencijal i ekonomsku situaciju kako bi građani mogli da plaćaju ovu vrstu komunalne usluge - rekao je Dulić naglašavajući da je Ministarstvo ekologije rešeno da "u potpunosti sprovede u delo strategiju za upravljanje komunalnim otpadom ali i za reciklažu papira i plastičnih materija".

Potpisivanje protokola usledilo je na sedmu godišnjicu od kako je u Vranju otvorena moderna ekološka deponija "Meteris" koja ima potencijal da postane regionalna deponija za Pčinjski okrug. Pomoćnica ministra Gordana Perović tim povodom je rekla da deponija "Meteris" u narednom periodu treba da dodatno bude usavršena kako bi mogla da prima otpad iz svih opština juga Srbije.

- To ćemo moći da uradimo tek nakon što svaka lokalna samouprava u ovom okrugu izgradi lokalni plan za upravljanje komunalnim otpadom, a u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima - rekla je Perović.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...