INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Počeli pripremni radovi za izgradnju "Kuće fudbala" u Staroj Pazovi

03.09.2009. | eKapija

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i Ministarstva omladine i sporta obišli su Staru Pazovu, gde su počeli pripremni radovi za izgradnju Nacionalnog fudbalskog trening centra.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić podsetio je da u budžetu za izgradnju srpske kuće fudbala i dalje nedostaje 4 miliona evra, ali da će ove ili još verovatnije sledeće godine njegova organizacija iz sopstvene kase izdvojiti po milion i tako prepoloviti minus.

- Uveren sam da zastoja neće biti i da će se već sledeće jeseni u Staroj Pazovi kotrljati bubamara - rekao je Karadžić novinarima.

Karadžić je kazao i da mu je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić obećao da će izgraditi sve pristupne puteve.

Mrkonjić je, prema rečima generlanog direktora CIP-a Milutina Ignjatovića, obećao i novčanu donaciju od 500.000 evra.

CIP će besplatno obezbediti nadzor nad gradilištem, koje se prostire na 12 hektara, a na kome će radovi zvanično početi krajem meseca.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković navela je da su čelnici Stare Pazove i FSS-a primer drugim opštinama i granskim savezima kako treba da se radi.

- Ovaj projekat će generisati i nova radna mesta cele opštine... FSS će takođe dobiti svoju kuću i neće morati da troši novac za iznajmljivanje objekata. Ovo je velika investicija u budućnost. Lako je pomoći onima koji su spremni da sami sebi pomognu- rekla je Samradžić-Markovićeva.

Pedsednik opštine Stara Pazova Goran Jović istakao je da je ponosan što je dogovor o izgradnji postignut tako brzo.

- Prvi put smo o ovom projektu razgovarali 6. novembra prošle godine, a već sledećeg meseca je potpisan ugovor. Ni u mnogim sređenijim evropskim zemljama procedura ne bi išla brže - kazao je Jović i složio se da će opština Stara Pazova dobiti mnogo izgradnjom kuće fudbala na svojoj teritoriji.

- Kada vidim koliko ljudi sada ovde ima, koliko novinara, mogu samo da se zapitam šta će biti kada sve bude počelo da funkcioniše. Moraćemo da izgradimo još nekoliko hotela - kazao je kroz osmeh Jović, čija je opština ustupila zemljište FSS-u.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;