Napravite svoju ličnu oazu u kući sa LG DUALCOOL & PURE klima uređajem

24.07.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Većina nas ne može da zamisli leto bez mora, peščanih plaža i čistog, svežeg primorskog vazduha. Nažalost, kako stvari stoje, sva je šansa da ćemo ove godine gledati u beskrajno plavetnilo samo na starim fotografijama, TV i mobilnim ekranima. Ipak, ne treba očajavati!

Ako već ne možemo da putujemo na more, možemo da "oživimo" leto u kućnim uslovima i reprodukujemo onaj osećaj opuštenosti koji svi imamo kada zatvorimo oči na nekoj dalekoj plaži. Teško je i nepraktično da u te svrhe koritimo morsku vodu i pesak, ali zahvaljujući LG DUALCOOL & PURE klima uređajima, čist i svež vazduh su nam sada na dohvat ruke, daljinca ili mobilnog telefona. Osim što tiho i energetski efikasno poboljšava kvalitet vazduha u domu, ovaj klima uređaj dodatno prečišćava vazduh od zagađivača.

Čist vazduh nam pomaže da se ujutru brže razbudimo, a uveče da lakše i bolje spavamo. Čuva nas od umora tokom dana i pomaže da se koncentrišemo, što je neprocenjivo ukoliko radimo od kuće. Kvalitet vazduha je jednako važan i za razvoj najmlađih, a posebno treba istaći osobe sa respiratornim problemima ili alergijama koji se suočavaju sa različitim tegobama svakog leta. 

- LG DUALCOOL&PURE klima uređaji sa ugrađenim prečišćivačem vazduha, osim što leti rashlađuju, konstantno kontrolišu kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i zato su idealan izbor za sve korisnike koji duže vremena provode u zatvorenom prostoru. U slučaju da je u vazduhu prisutna prekomerna koncentracija štetnih čestica, automatski se uključuje ugrađeni prečišćivač. Senzor PM 1.0 obezbeđuje otkrivanje ultrafine prašine u realnom vremenu i intuitivno prikazuje stanje vazduha pomoću boja - kaže Nenad Črnila, regionalni menadžer projekata u okviru poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rešenja kompanije LG.

Štetne čestice mogu da budu u mnogo većim koncentracijama u unutrašnjim sredinama nego spolja zbog manjeg strujanja vazduha, a ako na sve to dodamo kuvanje, finu prašinu, alergene, upotrebe sredstva za čišćenje i drugih hemikalija, ne treba da čudi što je sve više ljudi sa respratornim tegobama. To posebno važi za one koji žive blizu aktivnih gradilišta, fabrika i prometnih saobraćajnica. Sve to doprinosi da kvalitet vazduha bude znatno lošiji od poželjnog, a po studijima Zajedničkog istraživačkog centra Evropske komisije (JRC), vazduh koji udišemo u domovima može biti i do dva puta zagađeniji u odnosu na vazduh spolja što može ozbiljno da ugrozi zdravlje, jer osim otežanog disanja, nečista sredina je plodno tle za mnogobrojne bakterije i viruse.  

LG DUALCOOL&PURE klima uređaji sa ugrađenim prečišćivačem vazduha efikasno eliminišu 99.9 odsto štetnih čestica, bakterija i alergena. Filtracija dodatno koristi jonizator plazme Plasmaster Ionizer+ koji oslobađa preko tri miliona jona. Oni se vezuju za štetne čestice i na taj način sterilišu vazduh i okolne površine, istovremeno neutrališujući neprijatne mirise. Uređaj ima i Dual Cool Inverter koji sam menja brzinu strujanja vazduha u zavisnosti od temperature što omogućava da se svaka prostorija rashladi ili zagreje u rekordno kratkom vremenu. Distribucija vazduha je jednaka u svim pravcima tako da nećete imati problema sa “hladnijim“ ili “toplijim“ zonama prostorije, a nezavisno od temperature, možete biti sigurni da uvek udišete čist i svež vazduh, kao da ste u ličnoj oazi.

Ove klime su i tihe, jer DUAL Inverter Compressor™ kompanije LG otklanja problem buke i održava željenu temperaturu, čime se postižu ušteda energije, dugotrajnije i tiše efikasno hlađenje i grejanje. Takođe, tanak i moderan dizajn LG klima uređaja čini da instalacija bude jednostavna, a čišćenje praktično pomoću EZ klizećeg filtera. Pored toga, veliki skriveni ekran je savršen za praktičan prikaz potrošnje energije.

Više informacija možete pronaći ovde.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...