INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Konverzija stare štale u udoban porodični dom u zapadnoj Španiji

15.07.2015. | Ignant

Stara štala suviše udaljena da bi bila povezena sa postojećom električnom mrežom ili vodovodom, smeštena u predivnom panoramskom pejzažu u zapadnoj Španiji je transformisana u porodičnu kuću.

Napuštena štala je u potpunosti renovirana prema projektu španskog arhitektonskog biroa Ábaton, i to na način koji je u skladu sa okruženjem i odnosi se sa poštovanjem prema okolnoj prirodi i istorijskom nasleđu ovog kraja.

Arhitekte su odlučile da zadrže originalnu arhitekturu objekta i njegovu formu. Korišćeni materijali su isti oni koji već postoje u prvobitnoj zgradi, a variraju od upotrebe drveta i kamena lokalnog porekla.

Fasada je izgrađena od mešavine cementa i lokalnog kamena, a u enterijeru su noseći zidovi zamenjeni sa tankim metalnim stubovima. Senici u potkrovlju su pretvoreni u spavaće sobe, a ogromna centralna dnevna soba ima mnoge svrhe.

Ukratko, mešavina modernog cementa i čeličnih stubova i greda dobro koegzistiraju sa starim kamenom i ostarelim drvetom, stvarajući jednu odličnu atmosferu uz poštovanje lokalne građevinske tradicije i prirode.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;