INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Viktorijanske ruševine pretvorene u moderni muzički studio

27.05.2015.

Studio „Dovecote“ je jedinstveni prefabrikovani muzički studio izgrađen unutar ostataka stare viktorijanske kuće od crvene cigle. Muzički studio se nalazi u drevnoj engleskoj grofoviji Safok i projektovan je od strane arhitektonskog biroa Haworth Tompkins kako bi pružio mesto umetnicima i nastavnicima obližnje muzičke škole gde oni mogu da vežbaju i snimaju.

Kao predivni konstrast između starog i novog, Studio „Dovecote“ je izgrađen unutar tkiva stare viktorijanske industrijske ere.

Kada su arhitekte iz biroa Haworth Tompkins izašli na lokaciju u gradu Snejp u okrugu Safok, jedino što je tamo stajalo jeste urušena viktorijanska kuća od cigle. Minimalne potrebne popravke cigle su izvedene pre postavljanja nove zarđale prefabrikovane strukture kako bi se smanjili troškovi i rad.

Arhitekte su odale velike počasti originalnoj zgradi - delovi bujne vegetacije i originalne karakteristike viktorijanske kuće su ostavljene u njihovom prirodnom stanju.

Unutrašnjost muzičkog studija je preplavljena sa prirodnim svetlom zahvaljujući velikom svetlarniku koji je okrenut ka severu i mnogim bočnim prozorima. Zidovi i plafoni su obloženi sa šperpločom od omorike, stvarajući drvenu kutiju sa opuštajućim pogledima na močvarno zemljište prema moru.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;