INFONET-468X60-BANNER

Konverzija zbijenog japanskog doma u otvoreno, moderno čudo

19.05.2015. | Dezeen

Japanski arhitektonski biro Tato Architects je transformisao staru kuću u Kamisavi u Hjogo prefekturi Japana, u prizemnu rezidenciju za mladi par. Arhitekte su srušile celi podeljeni enterijer kuće i uspostavili otvoreni stambeni prostor smešten iza zidova od šperploče kako bi stvorili udoban prostor za savremeno življenje.

Kuća od 87 metara kvadratnih je prvobitno izgrađena kao tradicionalni japanski dom, sa brojnim pregradama koje su je načinile nespojivom sa današnjim načinom života.

Arhitekte su razrušile ceo enterijer kako bi izložile postojeću drvenu konstrukciju i pomerili prostore za skladištenje u bočni zid, ostavljajući dovoljno prostora da se formira veći životni prostor.

Čitav proces renoviranja je urađen sa malim budžetom, i arhitekte su kombinovale jeftine panele od šperploče sa čeličnim šipkama kako bi se postigao optimalni konstruktivni integritet.

Mali prostor u potkrovlju se nalazi odmah iznad glavne spavaće sobe i može se doći do njega preko merdevina. Stakleni zidovi razdvajaju unutrašnjost od dvorišnog vrta koji je pretvoren u drvenu platformu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;