INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća RM u Argentini lebdi iznad travnatih pašnjaka

12.05.2015. | Architizer

Ova kuća je prelepi, prozračni objekat u Argentini koji izgleda kao da lebdi iznad tla. Kuća RM je smeštena u primorskom gradu Mar de Ajo, i ona je najnoviji projekat nagrađivanog arhitekte Alrika Galindeza.

Njena duga, zastakljena struktura je rezultat prioritizacije pogleda na okolinu - Atlatnski okean i predivni travnati predeo Pampe. Pošto dom „lebdi“ iznad zemljišta, on ima minimalan uticaj na pejzaž.

Prelepa RM kuća u Mar de Ajou je na 300 kilometara vožnje od Buenos Ajresa, glavnog grada Argentine. Ona je projektovana kao letnjikovac i vikendica za odmaranje od užurbanog dnevnog života grada. Kuća stoji na sistemu stubova koji se spajaju u jedan betonski temelj, što ima minimalan uticaj na zemljište.

Kuća je napravljena od standardnih materijala kao što je valoviti metal i drvo lokalnog porekla, dok njene zastakljene fasade omogućavaju prodor obilja sunčeve svetlosti, kao i hladne, unakrsne ventilacije.

Objekat je završen sa dvovodnim krovom i poseduje otvorenu, osunčanu terasu na strani okrenutoj ka moru, sa stranom na suprotnom delu kuće koja je zaštićena od severnih vetrova i oluja. Ova kuća na plaži sa dva potpuno različita pejzaža iza i ispred nje, nudi svojim stanarima jedno prelepo mesto za opuštanje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;