INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Transformacija štale iz 19. veka u prelepi letnjikovac u Nemačkoj

15.04.2015. | Dezeen

Nemački arhitektonski biro Thomas Kroeger Architekt je konvertovao deo štale stare 140 godina u blizini Berlina u predivan letnjikovac zajedno sa gostinjskim aneksom.

Arhitekte su srušile trule grede u enterijeru, uveli veliki drveni svetlarnik i stvorili niz lučnih otvora na fasadi kako bi spasili strukturu koja se raspada. Novouređeni prostor poseduje lepe teksture, šarene pločice i staklene pregrade radi uvođenja dodatnog osvetljenja.

Ova seoska kuća iz 19. veka se nalazi u malom selu u blizini Berlina. Arhitekte su renovirale njenu unutrašnjost duple spratne visine i uklonili oštećene i trule drvene elemente u enterijeru, ostavljajući dobro očuvane grede i stubove izloženim.

Arhitekte su takođe transformisale jedan deo kuće u porodični prostor za odmor i drugi deo, koji se nalazi iza kamina, u gostinjski aneks. Velika drvena vrata spajaju unutrašnje prostore sa voćnjakom, dok novo-uvedeni lučni otvori na prednjoj fasadi takođe stvaraju vezu sa eksterijerom i pružaju dodatno osvetljenje.

Otvorena dnevna soba je odvojena od trepazarijskog dela i kuhinje sa staklenim zidom, i poseduje veliki piramidalni svetlarnih napravljen od drveta. Drveno stepenište povezuje dnevnu sobu sa spavaćim sobama iznad.

Gornji sprat poseduje tri spavaće sobe, kupatila i radne sobe koje gledaju na dvorište. Podovi u kupatilima imaju šarene pločice koje stvaraju cvetni dezen. 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;