IZOLACIJA-468X60-BANNER

Studio za pisca u obliku pećine

08.04.2015. | Freshome

Sa samo 28 metara kvadratnih površine, ovo inspirativno utočište za klijenta pisca je moderna kuća inspirisana pećinom kako bi podsticala kreativnost.

Studio, koji se nalazi u Itaipavi, Petropolis, u Brazilu, je projektovan od strane arhitektonskog biroa Architectare kao mesto gde vlasnik može da se povuče i na miru stvara svoju književnost.

Sklonište smešta jednu spavaću sobu, kupatilo i malu ostavu. „Kada se pisac nađe u njoj, on se oseća udobno i zaštićeno. On ima sve što mu je potrebno, kao u materici. On je dovoljno bezbedan da može da stupi u kontakt sa svim svojim unutrašnjim mislima, demonima i iluzijama, pa kada bude izašao iz njega, on se oseća sveže i pun novih ideja“, rekli su iz biroa Architectare.

Zgrada je inspirisana pećinama i poseduje veliki otvor na prednjem delu, koji je stvoren korišćenjem prozora visine od poda do plafona, dok su strane strukture napravljene od kamena.

Prema biro, pećina je korišćena kao inspiracija jer „sugeriše na sklonište, samospoznaju, povratak osnovama, refleksiju, trudnoću, rast, slobodu kroz misli i mnoga druga značenja koja se mogu naći u drevnim mitologijama i sugeriše na upotrebu ovog objekta kao skloništa i podsrekača ideja“.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ATM
ATM
SUBOTICA

MAREX
MAREX
GROSUPLJE
www.marex.si

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;