INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prirodno hlađeni stakleni paviljon u Virdžiniji

17.03.2015. | Inhabitat

Paviljon „Sharon Fieldhouse“ je funkcionalna zgrada sa inteligentnim dizajnom. Stvoren od strane studenata sa eksperimentalnog obrazovnog programa na Tehničkom univerzitetu Virdžinije, ovaj paviljon je smešten u blizini niza terasastih bejzbol terena.

Paviljon je projektovan u tri dela i omogućava pejzažu da postane deo enterijera. On je namenjen da deluje kao „linearni rez kroz parcelu... svetlost koja seče zeleni pejzaž“.

Grupa studenata na osnovnim studijama sa Tehničkog univerziteta u Virdžiniji, predvođeni profesorima Kejt i Mari Zavistovski, projektovala je javni paviljon za bejzbol ligu Klifton Fordž u Virdžiniji, stvarajući tri geometrijska volumena koji su ujedinjeni vertikalnim elementima za zaštitu od sunca. Ovi vertikalni čelični elementi se protežu van mase zgrade u različitom opsegu i dimenzijama kako bi stvorili različite nivoe intimnosti.

Koncept paviljona „Sharon Fieldhouse“ je zasnovan na ideji inkorporiranja prirodnih mehanizama hlađenja i grejanja koji maksimizuju svoje ekološke učinke i prilagođavaju se sezonskom korišćenju. Ventilator bez napajanja hladi kuhinju, dok kaljeno laminirano belo staklo pomaže u umanjenju toplotnog dobitka unutar zatvorenih područja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;