INFONET-468X60-BANNER

Trouglasti letnjikovac koji ujedno služi i kao zid za penjanje

09.03.2015. | Dezeen

Ukoliko ste arhitekta i volite penjanje, zašto ne biste sebi projektovali i izgradili kuću na koju se možete popeti? To je upravo ono što je Leo Kvarsebo uradio. On je izgradio za sebe i svoju decu vikendicu trouglastog profila i kosih fasada na koje se mogu penjati. Smešten u ruralnoj Švedskoj, letnjikovac odaje utisak kućice na drvetu za odrasle.

Švedski arhitekta Leo Kvarsebo je projektovao za sebe i svoju decu letnjikovac u ruralnom području Dalarne. Njegova trouglasta fasada je stvorena za penjanje i ima konopac koji visi sa vrha. Kvarsebo potvrđuje da je „kuća pomalo nalik kućici na drvetu za odrasle“ i da pogled sa vrha oduzima dah, kako iznutra, tako i izvan kuće.

Kuća je izgrađena u potpunosti od drveta, sa strim fasada obloženim sa borovim panelima i enterijerom koji je obložen od reciklirane brezove šperploče. Enterijer je ispunjen sa prirodnom svetlošću, a većina nameštaja je napravljeno od strane arhitekte, prilagođavajući se jedinstvenom trouglastom profilu.

Spavaće sobe se nalaze na gornjim nivouma, a zajedničke dnevne oblasti smeštene u prizemlju se otvaraju ka velikoj terasi koja je savršena za ručavanje na otvorenom, čitanje ili ljuljanje pod zvezdama.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;