IZOLACIJA-468X60-BANNER

Bussum baštenski studio

03.02.2015. | Ignant

Arhitektonski biro Serge Schoemaker Architects je stvorio samostalnu baštensku šupu koja funkcioniše kao radna soba (studio), gostinska kuća i skladište. Geometrijska forma u potpunosti obložena šindrom, u kombinaciji sa transparentnim uglom i rotirajućim sedenjem u zadnjem delu vrta daje studiju posebno prisustvo i identitet.

Cilj je bio projektovati savremeni, dobro napravljeni studio koji odgovara tradicionalnom okruženju. Upotreba materijala, detalji i izuzetna izrada su imali veoma važnu ulogu u ovom projektu.

Najveći prozor se pruža u punoj visini preko dve fasade, otvarajući ugao strukture i spajajući unutrašnji radni prostor sa mirnim skladom bašte. Oštre linije ugaonog prozora formiraju upečtaljivi kontrast sa nepravilnom, teksturisanom fasadom.

Ugrađeni nameštaj se sastoji od tri linearna elementa: konzolnim stolom ispred prozora, dugačke klupe sa fiokama i vertikalnim ormanom. Posebna pažnja posvećena detaljima u okviru dizajna i izrade je rezultirala u negovanom mestu koje svakodnevno služi kao porodično mesto za uživanje u bašti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;