INFONET-468X60-BANNER

VIPP sklonište u Kopenhagenu

03.02.2015. | Ignant

VIPP sklonište je minimalistički prefabrikovni koncept smešten u Kopenhagenu i projektovan od strane danske dizajn kompanije Vipp.

Čelični objekat od 55 metara kvadratnih izranja iz robusnog pejzaža uokviren sa staklenom fasadom koja održava okolno golo drveće i mirno jezero.

Sklonište u svom izvornom smislu ima konotaciju osnovnog stambenog prostora koje opslužuje samo funkcionalnu svrhu i obezbeđuje nam primarnu potrebu za zaštitom u obliku krova nad glavom.

Polazna tačka za VIPP sklonište se vraća osnovama - povratak prirodi sa osnovnim funkcijama koje definišu gust, kompaktan prostor umotan sa jasnom estetskom koherentnošću i korišćenjem čvrstih materijala. Na ovaj način, sklonište postaje sredstvo koje olakšava boravak u prirodi.

„Cilj nije bio napraviti kući ili mobilni dom. VIPP je ukorenjen u proizvodnji industrijskih objekata, tako da je termin sklonište tipologija koja nam omogućava da definišemo ovaj hibrid kao prostorni, funkcionalno generički, stambeni objekat“, kaže Morten Bo Jensen, glavni dizajner u Vipp-u.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;