INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Renovirana fabrika u Milanu obložena sa betonskom „baroknom“ fasadom

26.12.2014. | WAN

Arhitekta Đuzepe Tortato iz Milana je transformisao zgradu od crvenih cigli sa početka 20-og veka u moderni komercijalni centar i obložio ga je sa betonskom ljuskom koja podseća na barok. Marimondo 23 je smešten u Milanu, Italija, i poseduje minimalističku novu fasadu koja sakriva niz prostora - uključujući dva nova krila, otvoreno dvorište, kao i pristupačne osunčane tremove.

Marimondo 23 je prethodno bio fabrika koja je sada pretvorena u savremeni komercijalni centar. Građevinski propisi su zahtevali da projekat renoviranja zadrži geometriju i visinu originalne fabrike.

Projektantski tim je odlučio da kreativno pristupi tom ograničenju i obloži centralni deo zgrade sa betonskom ljuskom. Za razliku od svoje monolitne fasade, enterijerom dominiraju staklene površine, čelik i drvo, i on je ispunjen sa obiljem prirodne svetlosti.

Originalna fasada je naglašena sa staklenim kockama različitih veličina. Ritmička priroda vertikalnih podela u betonu poput baroknih je pružila zgradi svoj apstraktni izgled. Objekat će smeštati dizajn studije, salone i biroe, a atraktivni prostori će biti umotani u odličnoj arhitekturi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;