Život u malom se vraća korenima sa pastirskom kolibom na točkovima

04.11.2014. | Gizmag

Kanadska kompanija „Güte“ je nedavno projektovala prefabrikovanu kolibu nalik prikolici koja je pogodna za upotrebu kao mali stan, poslovni prostor ili gostinjska soba. Uprkos svom starinskom izgledu, Pastirska koliba (Shepherd Hut) može biti povezana sa elektromrežom ili da funkcioniše vanmrežno, a poseduje lep enterijer i nameštaj koji štedi prostor.

Pastirska koliba meri 2,1 metara širine, sa dužinom koju određuje kupac, iako kompanija „Güte“ preporučuje dužinu od 3,6 ili 4,8 metara. Ona je projektovana da izdrži jaku kanadsku zimu, tako da bi trebala da bude pogodna za one koji žive u hladnim klimama, a poseduje drvenu ili čeličnu šasiju, drvene stranice i pod, kao i krov od kedrovine ili valovitog čelika.

Dostupni nameštaj uključuje rasklopivi drveni sto, kuhinjska jedinica, sofu, krevete na sprat i policu za knjige. Kompanija „Güte“ takođe nudi mesingani lavabo sa ručnom pumpom za vodu i mesinganu rudarsku lampu.

Pastirska koliba je napravljena da bude napajana sa baterijom, generatorom ili produžnim kablom. Ona takođe može biti napajana vanmrežno sa opcionom solarnom mrežom i baterijama.

Peć na drva ili etanol kamin mogu biti postavljeni, a kompanija „Güte“ ističe da kompostni toalet može biti instaliran, ali da tada može biti potrebna građevinska dozvola prema kanadskim propisima.

Opremljeni model će vas koštati oko 32.900 kanadskih dolara, plus troškovi dostave, iako dodatna oprema poput fotonaponskoh sistema, etanol kamina i peć na drva koštaju dodatno.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 29.03.2020.
Divno..da li neko zna koja je to boja i gde...
Svetlana 23.03.2020.
Postovana ministarka, objasnite nam kako da...
Grada 22.03.2020.
Jesmo li mi gradjani treceg reda
Milan 12.03.2020.
Kolike su dnevnice fizikalaca?
goran 11.03.2020.
"na teritoriji glavnog grada doneto jedno r...