INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća na jugu Afrike koja ostavlja bez daha

29.10.2014. | Büro 24/7

Kuću „Gubbins“ ćete teško primetiti sa neke vidljive tačke jer je okružena prekrasnim zelenilom i šumovitim pejzažom. Ali, kada se zavučete dublje u ovaj očaravajući krajolik, na obroncima parka prirode i jednog od najlepših južnoafričkih predela, planine Table, primetićete ovu modernu rezidenciju u Kejptaunu. Arhitekturu potpisuje studio Antonio Zaninović sa sedištem, takođe u Kejptaunu, u saradnji sa biroom Rees Roberts & Partners.

Kuća je sagrađena na predivnoj parceli u podnožju planine Table s otvorenim pogledom na grad i luku ispod sebe. Ideja arhitekata bila je maksimalno uklopiti rezidenciju u njenu meditativnu okolinu, pa je time nastala opuštajuća oaza okružena autohtonim drvećem koje svojom teksturom pomalo podseća i na prirodne skulpture.

Jednostavna paleta boja kući daje prozračan i svetao osećaj koji odražava i pogled kroz prozor. Kuća zadržava ugodan i opušten stil kojem pridonose prepoznatljive kombinacije lokalnog drveta i zidova, kao i dela modernih lokalnih umetnika.

Otvoreni dnevni boravak smešten je u prirodnim zasadima vrta i sakriven daleko od planinskih vetrova, a pored njega nalazi se prirodan bazen koji omogućuje iskustvo kupanja u kristalno čistoj vodi.

Kuća je sagrađena od lokalno proizvedenih materijala što je uklapa sa okolinom u kojoj se nalazi, a enterijer prate velike otvorene prostorije. Prostran vrt s pažljivo odabranim zelenilom i autohtonim biljnim vrstama omogućava opuštajuće iskustvo u dugim letnjim danima.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;