Nakošena kuća od cinka maksimizira upad sunčeve svetlosti

02.10.2014. | Detail

Zamislite da možete da nagnete vašu kuću kao teleskop kako bi pustili više sunca unutra. To je u suštini ono što je korejski arhitektonski biro Praud uradio sa ovom upečatljivom dvospratnom kućom blizu Seula.

Prikladno nazvana „Nakošena kuća“, ovaj cinkom obloženi objekat nadgleda udaljene planinske pejzaže i maksimizira količinu prirodne svetlosti u enterijeru.

Nakošena kuća je dvospratna rezidencija koja se nalazi na brdovitoj parceli u blizini jezera Čungpjong u Južnoj Koreji. Ona je projektovana za par penzionisanih profesora koji su želeli da imaju vikendicu gde će moći da se bave naučnim istraživanjem i pisanjem. Njen jedinstveni dizajn se sastoji od zakošene kutije obložene cinkom koja počiva na manjem volumenu sa pogledom na zelene planinske vrhove.

Ova čudna kuća je izdugnuta na južnom kraju i ima zaklonjenu drvenu terasu koja nadgleda jezero i planine u daljini. Njen enterijer je svetao i otvoren, a nagib omogućava dodatni spratni prostor, prvenstveno u vidu sobe za goste i obimne biblioteke domaćina. Podovi su drveni, a zidovi su okrečeni u belu boju koja naglašava osvežavajuću količinu prirodne svetlosti u kući.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...