Kuća u Južnoj Koreji inspirisana „Ratovima zvezda“

22.09.2014. | Detail

Ukoliko ste ikada sanjali da živite u galaksiji daleko, baš daleko odavde uživaćete u ovoj neverovatnoj kući „Star Wars“ u Južnoj Koreji. Projektovana od strane južnokorejske arhitektonske firme Moon Hoon, ova asimtrična kuća izgleda kao nešto što je postojalo u Lukasovoj epskoj svemirskoj sapunici. Odevena u beton sa zasečenim žljebovima, „Star Wars“ kuća je izgrađena za mladu porodicu u predgrađu Jongin.

Kompaktna kuća inspirisana „Ratovima zvezda“ iskorišćava najveći deo svog ograničene parcele sa romboidnim oblikom i nagibom zidova koji se naginju spolja do polovine visine kuće.

Prva dva sprata smeštaju glavne životne oblasti i prateće prostore, dok je gornji sprat rezervisan za prostranu igraonicu za decu. Horizontalno postavljeni prozori pružaju kući estetiku svemirskog broda i otvaraju objekat ka prirodnoj svetlosti i vidicima na okružne planine.

Za razliku od svog futurističkog eksterijera, unutrašnjost kuće je više smernija sa jednostavnom paletom prirodnog drveta i belih zidova. Centralni atrijum i svetlarnik kanališu prirodnu svetlost kroz centar kuće.

Arhitektonski biro Moon Hoon je takođe ugradio nekoliko razigranih elemenata u unutrašnjosti, kao što je recimo klizna polica za knjige koja služi i kao tajni ulaz i tobogan između dva sprata.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...