Kuća u Južnoj Koreji inspirisana „Ratovima zvezda“

22.09.2014. | Detail

Ukoliko ste ikada sanjali da živite u galaksiji daleko, baš daleko odavde uživaćete u ovoj neverovatnoj kući „Star Wars“ u Južnoj Koreji. Projektovana od strane južnokorejske arhitektonske firme Moon Hoon, ova asimtrična kuća izgleda kao nešto što je postojalo u Lukasovoj epskoj svemirskoj sapunici. Odevena u beton sa zasečenim žljebovima, „Star Wars“ kuća je izgrađena za mladu porodicu u predgrađu Jongin.

Kompaktna kuća inspirisana „Ratovima zvezda“ iskorišćava najveći deo svog ograničene parcele sa romboidnim oblikom i nagibom zidova koji se naginju spolja do polovine visine kuće.

Prva dva sprata smeštaju glavne životne oblasti i prateće prostore, dok je gornji sprat rezervisan za prostranu igraonicu za decu. Horizontalno postavljeni prozori pružaju kući estetiku svemirskog broda i otvaraju objekat ka prirodnoj svetlosti i vidicima na okružne planine.

Za razliku od svog futurističkog eksterijera, unutrašnjost kuće je više smernija sa jednostavnom paletom prirodnog drveta i belih zidova. Centralni atrijum i svetlarnik kanališu prirodnu svetlost kroz centar kuće.

Arhitektonski biro Moon Hoon je takođe ugradio nekoliko razigranih elemenata u unutrašnjosti, kao što je recimo klizna polica za knjige koja služi i kao tajni ulaz i tobogan između dva sprata.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...