INFONET-468X60-BANNER

Novo futurističko sedište kompanije „Lucasfilm“ u Singapuru

14.08.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Aedas je nedavno završio izgradnju novog sedišta kompanije „Lucasfilm“ u Singapuru - i ono izgleda kao džinovsko stakleno vozilo (tzv. Sandcrawlew) iz čuvene franšize „Ratovi zvezda“.

Projektovana od strane Endrua Bromberga, zgrada će funkcionisati kao sedište kompanije „The Walt Disney Company“ u jugoistočnoj Aziji i pružiće optimalni radni prostor za timove animatora.

Nazvana „Sandcrawler“ (po ogromnoj mobilnoj tvrđavi koje su koristile džave u čuvenoj filmskoj franšizi), zgarad je odevena u višeslojnu vrhunsku staklenu fasadu koja omogućava prodor prirodne svetlosti u unutrašnjosti uz ograničavanje solarnog zagrevanja.

Sloj stakla sa niskim sadržajem gvožđa se nalazi na vrhu poroznog metalnog sloja - ovo daje zgradi hromirani izgled gledano spolja pružajući ujedno dovoljno transparentnosti za optimalnu količinu dnevne svetlosti.

Zakrivljeni volumen objekta skriva veliko baštensko dvorište zaraslo u bujnoj vegetaiji koja stvara egzotičnu atmosferu pogodnu za kreativni studio. Gusto rastinje animira stakleni eksterijer i stvara polu-javni prostor koji skoro izgleda kao filmski set. U cilju stvaranja višeg nivoa privatnosti, cela zgrada je podignuta sa zemlje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;