ION Adventure hotel se kupa u sjaju polarne svetlosti

13.12.2013. | Gizmag

Iako bi korišćenje geotermalne energije i recikliranih materijala bilo normalno polazište odakle bi krenuli našu priču o novom hotelu ION Adventure, postoji jedan element koji se ovde ističe mnogo više od toga - lokacija. Hotel je smešten usred raznovrsnog islandskog pejzaža u srcu regije planine Hengil, nudeći posetiocima mogućnost da uživaju u spektakularnoj Aurori borealis ili ponoćnom suncu, u zavisnosti od doba godine.

Hotel ION Adventure je otvorio svoja vrata početkom ove godine i izgrađen je na održivi način sa zaštitom okoline na umu. „Činjenica da je hotel smešten u području zaštićene prirodne sredine i da je priroda oko njega toliko bogata, želeli smo da spojimo hotel sa prirodom, a ne da ga izdvojimo iz nje“, rekla je pomoćnik direktora ION hotela, Katrin Osk Sigurgeirsdotir (Katrín Ósk Sigurgeirsdóttir).

Lokalni topli izvori pružaju hotelu geotermalnu energiju i toplu vodu, dok je okolno drveće korišćeno za opremanje većine uutrašnjosti zgrade, kao i za sve krevete, a saloni i stolice su izgrađeni od recikliranog materijala. Valoviti karton je korišćen za izradu većine abažura lampu, a reciklirana guma je korišćena za slivove u kupatilima.

Hotel ima 45 soba, panoramski restoran i bar, prostore za korporativne događaje, spa i zagrejani spoljašnji bazen koji nagleda okolna polja lave. Bar polarne svetlosi je vrhunac hotela sa prozorima dvostruke visine i predivnim pogledima na pejzaž i zvezdano noćno nebo. I da, kao što mu samo ime sugeriše, bar je idealno mesto za gledanje Aurore borealis, inače poznate kao polarna svetlosti.

„Naši gosti mogu posmatrati polarnu svetlost iz hotela“, kaže Sigurgeirsdotirova. „Vremenski period za to je od oktobra do marta, a svake godine se menja mesec u kome je najbolje posmatrati svetlost.“

Između 20. maja i 20. jula gosti mogu doživeti ponoćno sunce, gde noćno nebo ostaje osvetljeno pošto sunce nikada zapravo ne zalazi više od šest stepeni iznad horizonta. ION Adventure hotel je 40 kilometara od Rejkjavika i otvoren je cele godine, sa cenama počevši od 165 američkih dolara po noći za dvoje.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Lepa 24.02.2020.
Po istom principu brzine odbijati od legali...
Staviće bučne tramvaje umesto tihih trolejb...
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...