Prvi podvodni hotel u Africi

20.11.2013. | Inhabitat

Odmaralište sa pet zvezdica stvara uzbudljiv (i pozitivni) novi obrt u frazi „spavanje sa ribama“ sa njihovim najnovijim podvodnim delom hotela. Projektovana od strane švedske kompanije Genberg Underwater Hotels, ova inovativna potopljena soba je najnovije obeležje odmarališta The Manta Resort, malog luksuznog hotela smeštenog na ostrvu Pemba u Tanzaniji. Podvodna soba, prva takve vrste u Africi, kombinuje vrhunsku udobnost i luksuz sa smelom podvodnom avanturom.

Projektovan od iste kompanije koja je stvorila The Utter Inn, podvodno odmaralište usidreno u sred jezera u Švedskoj, novi plutajući dodatak Manta odmaralištu je potopljen 4 metara ispod jednog od najbogatijih koralnih grebena u Indijskom okeanu.

Pored podvodne spavaće sobe, plutajuća trospratna struktura takođe nudi prohodni krov, kupatilo, kao i dnevni boravak na nivou mora. Noću, podvodni reflektori oko prozora spavaće sobe privlači i osvetljava noćni život u moru, uključujući i oktopode i raže.

Od svog otvaranja ovog meseca, samo je šest srećnih gostiju imalo prilike da provede neko vreme u ovoj Podvodnoj sobi. Soba košta 1.500 američkih dolara za noć za dve osobe, ili 900 dolara po noći za samce.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...