Kuća „Big & Small House“ dokazuje da manje zaista može da znači više

30.04.2013. | Gizmag

Iako velika nematljiva kuća može izazvati poglede divljenja, ona je takođe generalno skupa, i predstavlja rasipanje resura za manju porodicu. Kuća „Big & Small House“ u Los Anđelesu, arhitektonskog biroa Anonymous Architects menja trend pozamašnih rezidencija Los Anđelesa, i nudi umesto toga primer malog životnog prostora koji je praktičan i privlačan.

Na donekle sličan način kao kuća „Like A Houseboat“ (o kojoj smo pisali ovde), ova kuća sedi na četiri betonske štule, smanjujući gabarit temelja zgrade na 1,85 kvadratnih metara. Ovo oslobađa bar neki deo zemljišta ispod kuće za potencijalnu upotrebu, što je značajan dobitak kada imate lokaciju koja je upola manja od uobičajnog minimuma za kuće iz Los Anđelesa.

Kuća površine od 111 kvadratnih metara prati asimetričan oblik paralelograma. Samim tim, unutrašnjost kuće karakteriše neobična geometrija, dajući ovom domu upečatljivost koja mu je veličinom oduzeta, kao i mnogo mogućnosti za uštedu prostora.

Kako bi pretvorili skromne dimenzije kuće „Big & Small House“ u raznovrsni, mešoviti dom, biro Anonymous Architects je koristio nekoliko trikova kao što je nameštaj na rasklapanje i korišćenje particija umesto zatvorenih zidova kako bi se preneo osećaj otvorenog prostora.

Jednospratna kuća (plus potkrovlje i spojena garaža) je završena u aprilu 2012. godine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...