Podzemni javni toalet pretvoren u kafić

12.03.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Mi smo definitvno obožavaoci reciklaže ovde u redakciji portala Gradjevinarstvo.rs, ali objekat „The Attendant“ jeste reciklaža na način koji retko viđamo - i ne bismo imali ništa protiv da vidimo ponovo. Kada su stanovnici Londona, Pit Tomlinson i Ben Rasel videli natpis „Za iznajmljivanje“ ispred napuštenog podzemnog viktorijanskog toaleta, oni su iz nekog razloga bili inspirisani da transformišu taj prostor u šik urbani kafić.

Bez sumnje nakon dobrog čišćenja industrijskim sredstvima, par je počeo da radi na lokalu, pa je čak i restaurirao mnoge od originalnih karakteristika toaleta, uključujuči i popločane zidove, podove i pisoare Doulton & Paisley iz 1890. godine.

Pisoari su dobro oprani i ispolirani, a zatim pretvoreni u klupe za sedenje za lokalne obožavaoce piva. Iako je rekonstrukcija prilično inovativna, mi bismo oklevali pre naručivanja kakvih kolača.

Adekvatno nazvan „The Attendant“, kafić je otvoren prošlog meseca i radoznali (ili da kažemo hrabri) londonci mogu da ga pronađu pod zemljim u ulici Foli (Foley Street) u londonskom naselju Ficrovija (Fitzrovia).

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...