INFONET-468X60-BANNER

Podzemni javni toalet pretvoren u kafić

12.03.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Mi smo definitvno obožavaoci reciklaže ovde u redakciji portala Gradjevinarstvo.rs, ali objekat „The Attendant“ jeste reciklaža na način koji retko viđamo - i ne bismo imali ništa protiv da vidimo ponovo. Kada su stanovnici Londona, Pit Tomlinson i Ben Rasel videli natpis „Za iznajmljivanje“ ispred napuštenog podzemnog viktorijanskog toaleta, oni su iz nekog razloga bili inspirisani da transformišu taj prostor u šik urbani kafić.

Bez sumnje nakon dobrog čišćenja industrijskim sredstvima, par je počeo da radi na lokalu, pa je čak i restaurirao mnoge od originalnih karakteristika toaleta, uključujuči i popločane zidove, podove i pisoare Doulton & Paisley iz 1890. godine.

Pisoari su dobro oprani i ispolirani, a zatim pretvoreni u klupe za sedenje za lokalne obožavaoce piva. Iako je rekonstrukcija prilično inovativna, mi bismo oklevali pre naručivanja kakvih kolača.

Adekvatno nazvan „The Attendant“, kafić je otvoren prošlog meseca i radoznali (ili da kažemo hrabri) londonci mogu da ga pronađu pod zemljim u ulici Foli (Foley Street) u londonskom naselju Ficrovija (Fitzrovia).

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;