134 godina stara britanska tvrđava postala luksuzan hotel

20.02.2013. | Gizmag

Tvrđava Spitbank, koja se nalazi jednu milju na moru u blizini obale Portsmut luke u Hempširu, Velika Britanija, stara 134 godine je prvobitno korišćena za odbranu obale Britanije od brodova i lakih aviona. Sada, nakon renoviranja vrednog tri miliona funti, ona je pretvorena u ekskluzivni ostrvski hotel.

Tvrđava je nekada bila dom za devet topova od 12,5 inča, koji su kasnije zamenjeni 1884. godine sa „modernim“ topovima od 12 inča koji su služili sve do posle Drugog svetskog rata. Godine 1982, Ministarstvo odbrane Velike Britanije razoružao je utvrđenje i ovo istorijsko obeležje je od tada u rukama privatnih vlasnika. Sadašnji vlasnici su tvrđavu kupili 2010. godine i nakon opsežnog renoviranja, hotel je otvorio svoja vrata u drugoj polovini 2012. godine.

Spitbank Fort Hotel je sada dom za devet luksuznih gostinskih soba, tri bara, tri restorana, krovnom baru, visnkom podrumu, biblioteci, đakuziju i sauni na krovu. Mnoge od prvobitnih karakteristika tvrđave su zadržane, uključujući i izložene zidove od cigle, uske prozore tvrđave i nekoliko starih topova.

Gosti hotela se dočekuju u luci pre nego što se sa privatnim čamcem prebace do odmarališta. A, ako to nije dovoljno lukzusno za vas, imate i opciju da budete prebačeni do hotela sa helikopterem, koji sleće na obližnju tvrđavu „No Man's Land Fort“, i gde vas potom prebacuju do hotela vožnjom od 10 minuta brodićem.

Kao jedinstvena destinacija, tvrđava pruža nezaboravno iskustvo. Tvrđava takođe može biti iznajmljena za eksluzivnu upotrebu, sa paketima dostupnim za svadbe, privatne zabave, vikende za jedrenje i tematske događaje. Noćenje u Spitbank tvrđavi košta 350 funti po osobi, uključujući i doručak.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....