INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na Paliluli novi sportski centar - SC "Radivoj Korać"

09.08.2012. | E-kapija

SC "Radivoj Korać" biće izgrađen na uglu ulica Zdravka Čelara i Preradovićeve. Na toj lokaciji već postoji objekat čija je izgradnja započela pre više od 20 godina, pa će kako "eKapija" saznaje, beogradska opština Palilula postojeću građevinu preurediti u SC "Radivoj Korać".

- Tačno, u pitanju je pomenuti objekat čija je izgradnja počela devedesetih i čiji završetak izgradnje planiramo tokom naredne godine – potvrdio je Igor Jojkić, član Veća Gradske opštine Palilula.

- Radi se o objektu koji je bio zamišljen kao sportsko-stambeno-komercijalni kompleks. Ugovor o izgradnji sportskog centra na prostoru otvorenog košarkaškog terena OKK "Beograd" sa ostalim komercijalnim i stambenim sadržajima, potpisan je još 1992. godine, ali zbog nesavesnosti suinvestitora i izvođača radova do danas su urađeni samo grubi građevinski radovi i krov - tzv. siva faza. U međuvremenu je, protiv investitora pokrenut stečaj, pa je u stečajnom postupku, kako bi se zaštitili interesi OKK "Beograda" koji je vlasnik jednog dela placa i Opštine Palilula koja je vlasnik drugog dela placa, odlučeno da opština kupi SC i spreči dalje propadanje, eventualno otuđenje i promenu namene.

Opština Palilula je tako, od borda stečajnih direktora za 20 miliona dinara otkupila samo deo kompleksa koji je bio predviđen za sportske sadržaje, kako bi svojim građanima obezbedila prostor za odigravanje sportsko-rekreativnih manifestacija.

Na pitanje da li postoje planovi opštine u vezi sa ostalim objektima, Jojkić kaže da je namera da se svi delovi ovog centra, u meri u kojoj je to moguće, prilagode osnovnoj funkciji zbog koje je počela izgradnja ovog objekta, a koja se odnosi prevashodno na sportske i komercijalne sadržaje.

Jojkić objašnjava da je postojeći objekat sportskog centra doveden do faze grubih radova, pa je zbog duže pauze u izgradnji koja je trajala više od 20 godina, najpre potrebno izvršiti sanaciju izvedenih radova a nakon toga dovršiti i opremanje objekta svim neophodnim sadržajima kako bi se objekat konačno priveo nameni i stavio na raspolaganje sportistima i rekreativcima.

Krajem jula opština je u toj nameri raspisala tender za izvođenje arhitektonsko-građevinskih radova, čiji se početak očekuje u septembru ove godine. Radovi će, uz neophodne korekcije biti rađeni po prvobitnom projektu.

- Unutrašnjost sportskog centra biće prilagođena nameni (svačionice, tuševi, galerija i sl.) dok će spoljašnost objekta ostati u projektovanim dimenzijama. Projekat kako bi sportski centar trebalo da izgleda već postoji, pa će firma koja pobedi na tenderu na osnovu opisa napraviti plansku dokumentaciju.

Prva faza građevinsko-arhitektonskih radova, prema Jojkićevim rečima, trebalo bi da bude završena do kraja godine, nakon čega će se pristupisti fazi unutrašnjih radova i opremanja objekta neophodnim rekvizitima.

- Želja je da do kraja naredne godine prvi sportisti i rekreativci počnu sa svojim aktivnostima u novom sportskom objektu na Paliluli.

Novi sportski centar u Beogradu prostiraće se u dva nivoa na površini od 1.500 m2. Velika sala zauzeće 760 m2 prostora a iznad nje će se nalaziti galerija. U okviru sportskog centra biće uređen sportski teren sa višenamenskom funkcijom i mogućnošću odigravanja različitih sportskih i kulturnih manifestacija.

Istovremeno, planirana je izgradnja gledališta sa 700 mesta, kao i svih pratećih sadržaja neophodnih za održavanje pomenutih aktivnosti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;