Elegantni Kanton toranj u Kini

12.07.2012. | Inhabitat

Elegantni Kanton Toranj je sjajna futuristička zgrada koja trenutno nosi krunu najvišeg tornja Kine. Projektovan od strane arhitektonskog biroa Arup, uvrtanje nebodera predstavlja vrhunac arhitektonske lepote i tehnike sjaja. Smeštena na ivici Biserne reke (Pearl river), struktura ovog tornja je visoka 600 metara a njen savršen oblik peščanog sata privlači posetioce iz celog sveta u grad Guangžou.

Nazvan trenutno najvišom zgradom u Kini, toranj Kanton sadrži dva eliptična oblika koji su okrenuti jedan ka drugom, stvarajući sužavanje struka široko oko 22 metara. Projektanti Arup-a koriste parametarski asocijativni softver za generisanje i usavršavanje geometrije i povezuju podatke sa analitikom i izradom softvera. Konačna struktura je i jednostavna i složena - to je u suštini konkretno jezgro umotano u oblik trougla rešetkom sastavljenom od strukturnog čelika. popunjenih kolona betona i dijagonalnim cevima. Toranj je specijalno projektovan da izdrži specifičnu klimu u gradu Guanžou, koja se sastoji od brzih vetrova.

Enterijeri izgledaju izrazito futuristički. Za ovu građevinu se razumno koristi prirodno osvetljenje, a otvorena bašta je postavljena u obliku strukture. Veliki otvoreni posmatrački prostor pruža veličanstven pogled na grad Guanžou. Sa svojim elegantnim dizajnom toranj preti da postane jedan od glavnih atrakcija u Kini, kao i na celom svetu.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...