INFONET-468X60-BANNER

Hotel Los Espanoles, Santjago de Čile

14.06.2012. | Arch Daily

Novi projekat hotela Los Espanoles, po ideji arhitektonskog biroa Gonzalo Mardones Viviani, se sastoji u oporavku i obnovi stare zgrade i stvaranju još jedne pored glavne zgrade sa povezanom zapreminom kao celinom.

Pristup zgradama liči na osvetljeni veliki prostor sa detaljima. Unutrašnji zidovi i plafoni su potpuno bele boje, i otvoreni su ka severnim brdima i horizontu reke Mapočo.

Glavni izazov se sastoji u prilagođavanju stare zgrade sa novom, čija je kruta konstrukcija sa zidovima i bez ploče mogući prostor za klimatske sisteme. Zbog toga, smetao je pogled ka klimatskim kutijama koje su visile sa svakog prozora kao paraziti bez smisla za estetiku. Odlučeno je da se te kutije zaštite i iskoriste za novu zgradu. Pored sakrivanja klimatskih kutija, korišćeni su kao noseće konstrukcije sa drvenim rešetkama za zaštitu od sunca.

Kako nova zgrada ima veću unutrašnju visinu između spratova, u pogledu stare zgrade (2, 28 metara), samo je napravljen prolaz između zgrada za povezivanje trećeg sprata (pored priključka na prizemlju). Ovaj prolaz povezuje oba bloka i u padini stvara kosi most.

Problem je rešen sa upotrebom javnog prizemlja. Postoje četiri nivoa predsoblja za formiranje balkona obe zgrade. Stara zgrada je postala trpezarija i u novoj zgradi postoji dnevni boravak, bar i sala za sastanke i konferencije. Na srednjem spratu obe zgrade su spavaće sobe, a u gornjem spratu se nalaze teretana, sauna i soba za relaksaciju, bazen i terasa otvorena ka gradu, Andima i ka severu brda.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;