IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hotelski raj za lovce iz Evrope

16.02.2011. | Dejana Stojanović | Blic

Zahvaljujući inicijativi opštine Bor i menadžmenta Rudarsko-topioničarskog basena „Bor”, nakon pet godina, velelepni hotel „Jezero“ na Borskom jezeru nedaleko od Bora biće ponovo otvoren za turiste i profesionalne sportiste.

Po završetku idejnog rešenja za rekonstrukciju ovog odmarališta, za šta je zadužena projektantska firma „Projmetal“, do početka letnje sezone biće gotova prva faza obnove hotela koja podrazumeva stavljanje u funkciju prizemlja hotela, restorana, terase, kongresne sale i kuhinje.

Za izgradnju hotela „Jezero“ koji je pušten u rad 1977. godine i tada postao simbol ovog kraja uloženo je oko 20 miliona dolara. Hotel je od 2000. do 2006. godine kada je prestao sa radom, vrata otvarao za turiste i sportiste ne samo iz Srbije od 1. maja do početka oktobra.

- Hotel je poslednjih godina pred zatvaranje bio u funkciji samo tokom trajanja letnje sezone zbog problema sa grejanjem, iz razloga jer se desila havarija na sistemu zbog kojeg je veliki broj radijatora popucao.

Posetiocima je na raspolaganju bilo 250 postelja u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima, bazen, automatska kuglana, sale za stoni tenis, bilijar i šah, trim- kabinet i spoljni sportski tereni za fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis. Punom parom su radila i dva restorana - kaže Željko Vasković, jedan od bivših upravnika hotela „Jezero“ i sadašnji direktor borskog Sportskog centra. 

Budući izgled prilaznog dela

Okružen brežuljcima uz obalu Borskog jezera, smešten u najlepšem krajoliku Homoljskih planina, hotel „Jezero“ je posećivao veliki broj turista i sportista iz Crne Gore, Slovenije, Vojvodine, a u njemu su boravili i tadašnji fudbaleri „Obilića“ i srpska rukometna reprezentacija.

Rado ga je posećivao i veliki broj stranih turista prilikom održavanja međunarodnih seminara, i veliki broj ljudi iz Vojvodine i ostalih gradova u Srbiji koji su dolazili na Radničke sportske igre. U hotelu se venčalo mnogo mladih.

Prema rečima Nebojše Videnovića, predsednika opštine Bor, u renoviranje će, za početak, biti investirano 2,7 miliona evra.

- Neophodan novac za prvu fazu kojom će se pristupiti rekonstrukciji hotela obezbediće Ministarstvo ekonomije i Rudarsko-topioničarski basen „Bor“. U planu je da se već početkom marta krene sa rušenjem delova na postojećoj fasadi i nakon toga sledi preuređenje prizemlja i prvog sprata hotela - dodaje Videnović.

Po završetku kompletne obnove hotela, u planu je da se on prilagodi zahtevnim gostima iz Evrope koji se bave lovom, ali i potrebama profesionalnih sportskih ekipa. Lovni turizam je vrlo primamljiv, ali i isplativ za opštinu, a okruženje hotela je idealno za razvoj upravo te vrste turizma.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;