NATURA ECO
NATURA ECO
32000 ČAČAK, SRB
DRAGIŠE MIŠOVIĆA 169

064 4710 090
NIKOLA RAKIĆ

NATURA ECO

Natura Eco je kompanija koja se prvenstveno bavi rešenjima u okviru aditivne industrije, između ostalog projektovanjem i proizvodnjom 3D građevinskih štampača i emulzija za gradnju odn. štampu objekata na bazi betona i drugih inovativnih smesa sa primenama u drugim sektorima i industrijama.

Takođe, u narednom periodu planira da proširi poslovanje na polje robotike, energetike i auto-moto industriju.

Osnovni cilj je da integriše 3D štampače u sve veći broj industrija, jer u svetu gde se 3D štampači mogu videti u skoro svakoj industriji: štampaju proteze ljudima, zamenjuju skupocene delove u mašinama za koje je nekada bilo potrebano više nedelja za proizvodnju, sada u roku od samo par sati proizvode zamenske delove direktno u svemiru kako bi se uštedelo ne samo na gorivu, već i vremenu, ali nažalost trenutno jako mali broj radi na primeni takvih mašina u rešavanju krucijalnih problema i promena našeg vremena. 

Krov nad glavom nije stvar kojom može da se pohvali svaki stanovnik planete Zemlja, ali zamislite svet gde se problemi koji su navedeni mogu rešiti efikasno 3D štampom i gde sve to ne ugrožava našu Planetu. Natura Eco Vitezovi su posvećeni rešavanju istog problema, a NEco mašine i emulzije su poslednja reč tehnologije, konstantno napreduju i adaptiraju se sve većem stepenu primenjivosti u drugim industrijama, ne samo građevinskoj. 

Uz podršku svojih partnera kao što su Lafarge BFC i Lafarge Holcim, Mikrokontrol, Meltio, SLM Solutions, ABB, Naučno Tehnološki Park Čačak, Noleko, TKP Energy i drugih teži da unapredi standarde i odgovori tržištu sa novim materijalima, tehnologijama i novim principom adaptiranja i napredovanja civilizacije. 

Priroda je stvorila idelan balans elemenata, gde se svaki utrošak energije mora naplatiti kroz "krug života". Ovo je glavni problem koji želi da adresira, jer je cilj da pomogne Zemlji: da reciklira i integriše materijale koje bi drugi zaobišli kao otpad, da solarnom energijom (za sat vremena svog sjaja obasja planetu dovoljnom količinom energije koju čovečanstvo ne može da potroši za godinu) i drugim eko-izvorima napaja mašine, objekte i gradove. 

Natura Eco je prvenstveno tu da obezbedi pristupačna rešenja onima koji razmišljaju o budoćnosti, u inovativnom okruženju i pruži im večni dom, pomagajući im da se osećaju inspirisano i da sačuvaju vreme, novac i planetu Zemlju.