INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bečej: Putevi još nepokriveni

23.04.2014. | Dnevnik

Izlazeći u susret nemačkom investitoru KWS koji ovde gradi Centar za doradu semena, bečejska lokalna samouprava čini dodatne napore da infrastrukturno opremi industrijsku zonu. U toku je kabliranje, koje će omogućiti osnaživanje elektroenergetskog sistema, ovih dana će početi radovi na izgradnji gasovoda, a tokom letnjih meseci uradiće se kanalizaciona mreža. Urađen je i projekat rekonstrukcije putne mreže, ali je tu zapelo oko sredstava.

 

- Projekat kabliranja košta oko 15 miliona dinara. Polovinu je obezbedila „Elektrovojvodina“, 2,5 miliona dinara smo za ovaj projekat dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, a iz opštinske kase izdvojićemo pet miliona dinara – saopštio je predsednik Opštine Bečej Vuk Radojević.

Ministarstvo regionalnog razvoja opredelilo je i pet miliona dinara za projekat izgradnje kanalizacione mreže, ukupno vredan 17 miliona dinara. Ugovorom o prenosu prava korišćenja mernoregulacione stanice u Industrijskoj zoni na d.o.o. „Gas“, ova firma se obavezala da izgradi distributivne gasne instalacije za priključke budućih investitora. To znači da opštinski budžet neće biti opterećen za dodatnih desetak miliona dinara.

- Postigli smo sporazum i s „Fondom za kapitalna ulaganja Vojvodine“ da nam obezbede nepunih 12 miliona dinara za opremanje dve trafo stanice u Industrijskoj zoni. Sve u svemu, ukupna finansijska vrednost za pomenuta četiri projekta je 54 miliona dinara, a iz našeg buyeta ćemo izdvojiti samo 17 miliona dinara – naglasio je Radojević.

Da bi industrijska zona u Bečeju bila infrastrukturno kompletirana i privlačna za investitore, neophodno je što pre pronaći i investitora projekta totalne rekonstrukcije putne mreže.

Šira gasna mreža

- Prenosom prava korišćenja mernoregulacione stanice u Industrijskoj zoni, omogućeno nam je da širimo našu mrežu  s niskim pritiskom i na ovaj deo Bečeja. Radovi na izgradnji distributivne gasne instalacije s priključkom na mernu stanicu srednjeg pritiska „Srbijagasa“ na jednoj strani i priključcima budućih investitora u Industrijskoj zoni na drugoj strani biće gotovi u junu. U prvoj fazi obezbedićemo 1400 kubika gasa na sat za KWS, a isto toliko i u drugoj i trećoj fazi njihove izgradnje. Uz to, bićemo u mogućnosti da snabdevamo gasom i, eventualne, buduće korisnike u Industrijskoj zoni – rekao je direktor bečejskog „Gasa“ Radoslav Ivanović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;