SFSOPLATE-468X60-BANNER

Dom omladine u Čelarevu kao nov

19.03.2014. | Dnevnik

Skoro celu godinu trajala je rekonstrukcija objekta koji je nekada bio Dom omladine u Čelarevu. Naime, prilikom privatizacije ovdašnje pivare koju je kupila kompanija "Karlsberg", u vlasničkim knjigama našao se i Ddom omladine.

Gotovo dve decenije u ovom zdanju koje je bilo zapušteno, nije održana ni jedna manifestacija. Međutim, "Karlsberg" je dao Dom omladine na korišćenje mesnoj zajednici i njemu je konačno vraćen stari sjaj.

Inicijativa za rekonstrukciju pokrenuta je još pre četiri godine i konačno je lokalna samouprava na čelu sa presednikom opštine Aleksandrom Đedovcem i njegovim zamenikom Bojanom Radmanom imala sluha.

Odobren je novac pa Čelarevo konačno ima Dom omladine za ponos. Projekat rekonstrukcije uradio je Igor Latković, arhitekta iz Čelareva.

- Ostale su još da se urade samo sitnice – kaže Latković. - Za sada imamo privremene stolice, a uskoro bi trebalo da stignu nove koje neće biti fiksirane za pod već će moći da se sklone kako bi se ovde mogli održavati i koncerti.

Kako kaže, na projektu sale radio je oko tri meseca i trudio se da formom sale postigne akustičnost. Boje su birane tako da ne odvlače pažnju od onoga što se dešava na sceni. Vođeno je računa o svakom detalju.

Sala je urađena kao multifukcionalna tako da osim koncerata tu će se održavati i pozorišne predstave, a u planu je i postavljanje bioskopskog platna, dodao je Igor Latković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;