SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Putari oživeli, ponovo rade

26.11.2013. | Dnevnik

Izjašnjavanje poverilaca o unapred pripremljenom planu reorganizacije zrenjaninskog "Vojvodinaputa" prolongirano je za 27. decembar. Naime, sudija Milan Pajtašev odložio je u ponedeljak (25. novembar 2013.) ročište u Privrednom sudu u Zrenjaninu, zbog nepostojanja zakonskih uslova za njegovo održavanje. Pre nekoliko dana odlaganje ročišta zatražio je i sam predlagač – "Vojvodinaput", radi usaglašavanja pojedinih iznosa potraživanja u klasama poverilaca, s obzirom na to da u prethodni plan nisu ušli neki dugovi prema JVP "Vode Vojvodine".

Rukovodstvo "Vojvodinaputa" je, da podsetimo, i u junu predložilo uvođenje stečaja sa unapred pripremljenim planom reorganizacije, kako bi finansijski oporavilo firmu čiji je račun blokiran, ali ovaj dokument nije dobio dovoljnu podršku poverilaca. Problem je nastao sa "Razvojnom bankom Vojvodine", čiji zastupnici se nisu pojavili na prethodnom ročištu, a plan reorganizacije bi prošao da su oni glasali potvrdno.

- Vodimo pregovore sa RVB i mislimo da ćemo doći do rešenja koje će zadovoljiti ovu banku, ostale poverioce, kao i "Vojvodinaput" – izjavio je direktor zrenjaninskog putarskog preduzeća Aleksandar Petković.

Petković je rekao da je firma, posle pauze, 15. novembra ponovo počela sa radom i da joj je poverena zimska služba u pojedinim delovima srednjeg Banata, kao i redovno održavanje kolovoza po ugovoru sa "Putevima Srbije". "Vojvodinaput" ima sklopljen ugovor sa opštinom Sečanj koji važi još za 2013. godinu, dok sa gradom Zrenjaninom saradnja oko zimskog održavanja puteva nije nastavljena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;