INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Valjevo: U Sedlarima izgrađeno dečje igralište i saniran put

14.10.2013. | Valjevo Online

U MZ Sedlari izgrađeno je dečje igralište, kao i deonica puta za zaselak Mandići, što pozdravljaju meštani, koji tvrde da se od 2000. godine u Seldarima ništa nije radilo. Jedna od najvećih mesnih zajednica na teritoriji grada Valjeva ima oko 2000 stanovnika i oko 400 dece, pa je izgradnja dečjeg igrališta više nego potrebna. U saradnji sa gradskom Direkcijom i Resurs centrom iz Lazarevca, koji je od Ministarstva omladine dobio sredstva za finansiranje sličnih projekata po opštinama Kolubarskog okruga, izgrađeno je ovo dečje igralište sa klackalicama, ljuljaškama, toboganom i ostalim mobilijarom.

Predsednik MZ Sedlari Božidar Petrović zahvalio se gradu Valjevu što je omogućio da u Sedlarima ponovo počne da se gradi.

- Deca Sedlara su izjednačena sa decom Valjeva, jer su dobila ovo igralište. Put do Mandića je značajan za naselje u kome ima dosta dece. Ono što nam je još potrebno je rasveta na ovom putu – rekao je Petrović.

- Intencija Direkcije za urbanizam i izgradnju je da u svim mesnim zajednicama, uradi ono što je najneophodnije. Pored dečjeg igrališta uređen je prostor za košarku i fudbal, a u planu je i iscrtavanje odbojkaškog igrališta i postavljanje ograde, da bi deca bila sigurnija. Početkom godine postavljena je i rasveta. Sve to je koštalo 350.000 dinara – rekao je v.d. direktor JP "Direkcija za urbanizam, puteve, građevinsko zemljište i izgradnju Valjeva" Dragan Jeremić.

Deonica puta za Mandiće u Sedlarima, koja je asfaltirana u dužini od 100 metara, godinama je pravila probleme meštanima, naročito u periodu velikih kiša. Zbog velikog nagiba voda je često odnosila nasip, pa bi put bio neprohodan. U ovom zaseoku živi oko 200 stanovnika.

- Mi ćemo ubuduće pokušati da rešimo sve akutne tačke na teritoriji grada. U to će biti uloženo ukupno 11 miliona dinara, a za deonicu puta do Mandića utrošeno je 600.000 dinara. Tendencija je da što manje nasipamo ulice, već da ih asfaltiramo.  Na taj način i štedimo novac, jer se novac uludo trošio u nasipanje, koje bi prve kiše odnele u reku. Troškovi nasipanja puta za dve godine koštaju kao ovaj asfalt koji smo uradili.  Na žalost, finansijske mogućnosti nisu velike da uradimo sve, ali za sada asfaltiramo sve problematične tačke. Ako vam bude čudno što smo negde na sred puta asfaltirali videćete da su to velike uzbrdice, nizbrdice gde se asfaltiranjem rešava veliki problem i kretanja i saobraćaja , ali i nasipa koji voda neprestano odnosi – rekao je Dragan Jeremić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;