INFONET-468X60-BANNER

Otvoren most na Port Mileni u Ulcinju

21.05.2013. | Vijesti

Ulcinj i Velika plaža su veliki razvojni resursi Crne Gore i most na Port Mileni je jedna od važnih infrastrukturnih pretpostavki da se zainteresuju pravi investitori za realizaciju tih projekata, ocenio je premijer Milo Đukanović. On veruje da završetak mosta, vrednog 3,9 miliona evra, uliva optimizam Crnoj Gori u celini.

Most, dugačak 350 m i širok 20,3m, trebalo bi značajno da rastereti saobraćaj u ulcinjskoj opštini. Most će povezati već izgrađeni bulevar u Ulcinju sa putem za Štoj, odnosno Adu Bojanu.

Gradnja mosta, sa četiri trake za vozila, razdelnim ostrvom i trakama za pešake, bila je poverena slovenačkoj firmi "Primorje", koja je sredinom prošle godine odustala od projekta zbog finansijskih problema i uvođenja stečaja. Završne radove su, nakon toga, izveli podizvođači, predvođeni firmama "Bemaks" i "Metalac".

Gradnja mosta na Port Mileni počela je krajem oktobra 2010. godine, dok je ugovoreni rok za završetak radova bio 15. jun prošle godine. Projekat je realizovan u skladu sa dinamičkim planom sve do aprila prošle godine, kada je zbog obaveza prema bankama u "Primorju" najprije najavljen, a zatim u junu i uveden stečaj.

Radovi na mostu privremeno su obustavljeni, nakon što je izvođač otišao pod stečaj. Raskidom ugovora Direkcija za saobraćaj naplatila je bankovnu garanciju od 695.000 evra, tako da je gradnja na Port Mileni nastavljena u septembru prošle godine, na osnovu zaključaka Vlade, kojima je odobreno da podizvođači završe preostale radove.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;